IT’ers in AI verdienen (in het VK) 35% meer

Investering in AI en machine learning

IT’ers die overstappen naar een baan in AI of machine learning kunnen in het VK tot 35 procent extra salaris tegemoetzien. Dit blijkt uit recent Brits onderzoek. De stijging in salarissen is een direct gevolg van de groeiende vraag naar AI- en ML-specialisten, terwijl het aanbod achterblijft. Het AI PRM, een dienstverlener in de Britse techsector, heeft vastgesteld dat de investeringen in AI en ML de vraag naar gespecialiseerde professionals hebben doen exploderen. Hierdoor is er een schreeuwend tekort ontstaan aan experts op deze gebieden.

  • VK biedt 35% extra salaris voor AI- en ML-specialisten
  • Tekort aan experts in AI en machine learning
  • Financieel managers moeten strategisch omgaan met talentontwikkeling
  1. Salarisverhogingen voor IT-professionals: Finance afdelingen moeten zich bewust zijn van de toenemende salarisverwachtingen van IT’ers die de overstap maken naar AI en machine learning. Het VK biedt aantrekkelijke financiële prikkels om deze talenten aan te trekken en te behouden maar experts verwachten dat dit ook het geval zal zijn in Nederland.
  2. Strategische personeelsplanning: Het tekort aan AI- en ML-specialisten vereist een strategische aanpak bij het aantrekken en ontwikkelen van talent alsmede de beschikbare loonsom. Financieel managers moeten samenwerken met HR-teams om effectieve wervingsstrategieën te ontwikkelen en te implementeren.
  3. Investeringen in opleiding en bijscholing: Om het tekort aan specialisten aan te pakken, moeten organisaties investeren in opleiding en bijscholing. Hiervoor moeten budgetten worden vrijgemaakt voor training en ontwikkeling van bestaande medewerkers.

Lees ook

Vermoed u dat dit artikel interessant is voor anderen binnen uw organisatie of netwerk, wijs anderen hier dan op door dit bericht te delen via uw whatsapp, email, Linkedin of Twitter (bovenaan dit artikel).

De waardeketen is zo sterk als de zwakste schakel. Hoe reageert jouw bedrijf op onzekerheid? Ontdek het in de rondetafelsessie ‘Hoe sterk is jouw waardeketen?’ tijdens CFO Day 2024 op 30 mei. Verken strategieën om risico’s te beheersen en je voor te bereiden op onverwachte gebeurtenissen. Meld je nu aan voor CFO Day en bezoek de sessie.

Gerelateerde artikelen