IT-besparingen kosten omzet

De top van het bedrijfsleven gelooft dat een gebrek aan IT-investeringen innovatie in de weg staat en tijdens de recessie klanten heeft gekost. Uit recent internationaal onderzoek van BT Global Services wordt verder duidelijk met welke uitdagingen chief information officers (CIO's) worden geconfronteerd nu het bedrijfsleven bekend raakt met cloud computing.

Het onderzoek, uitgevoerd in 13 landen onder 2400 IT-gebruikers en 270 senior CIO’s en executives, bewijst dat besparingen op IT-budgetten tijdens de recessie de prestaties van bedrijven schaden. Een kwart van de ondervraagde senior managers vertelt dat besparingen op IT het innovatievermogen hebben aangetast.

Eenzelfde percentage (23 procent) zegt dat besparingen op IT het bedrijf potentiële nieuwe klanten hebben gekost. Meer dan een kwart (27 procent) heeft ervaren dat onvermogen om op het juiste moment de juiste informatie te vinden het bedrijf tijdens de recessie klanten heeft gekost.

In het rapport komt naar voren dat bijna twee derde van de CIO’s (61 procent) en senior executives (63 procent) vindt dat het verouderen van hun ITomgeving een barrière vormt voor hun vermogen om ‘wereldwijd te denken’.

Een vergelijkbaar aantal (57 procent van de CIO’s en 60 procent van de senior executives) legt de schuld voor dit probleem bij inadequate softwareoplossingen. Als cloud-diensten in 2010 zullen doorbreken, zoals analisten voorspellen, moet eerst de perceptie onder

Gerelateerde artikelen