Inzet AI zorgt voor groei omzet bij Wolters Kluwer

Ondanks "macro-economische en geopolitieke tegenwind".

Informatie- en technologiebedrijf Wolters Kluwer heeft de omzet vorig jaar met 5 procent zien stijgen, vooral dankzij investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). Gecorrigeerd voor onder andere wisselkoerseffecten en overnames van bedrijven groeide het bedrijf met 6 procent, ondanks “macro-economische en geopolitieke tegenwind”.

  • 68 miljoen uitgegeven aan overnames, onder andere in Ai
  • gezondheidspublicaties en juridische tak leveren het meeste op
  • macro-economische en geo-politieke tegenwind

Dat heeft bestuursvoorzitter Nancy McKinstry bekendgemaakt. Op dit moment komt ongeveer de helft van alle digitale inkomsten van Wolters Kluwer uit producten die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie. Begin vorig jaar nam het concern Della AI over, een leverancier van AI-technologie voor juristen. Een half jaar later volgde de overname van Invistics, dat software maakt waarmee ontvreemding van medicijnen in de medische sector kan worden opgespoord.

68 miljoen aan overnames

In totaal gaf Wolters Kluwer vorig jaar 68 miljoen euro uit aan overnames. Naast Della AI en Invistics werd Nurse Tim overgenomen, een Amerikaans bedrijf dat diensten levert voor medische opleidingen. En het afgelopen najaar werd Wolters Kluwer eigenaar van het Nederlandse MFAS, een Nederlandse aanbieder van software voor belastingadviseurs.

Lees ook: 

Testen AI-toepassingen

Vorig jaar begon het concern met het testen van tientallen nieuwe AI-toepassingen, onder meer in de gezondheidszorg en de juridische sector. “Voor veel van dit werk werken we samen met Microsoft, Google en andere technologieleveranciers,” aldus McKinstry.

De nettowinst daalde 2 procent tot 1 miljard euro. Die daling komt doordat Wolters Kluwer in het voorgaande jaar meer bedrijfsonderdelen met winst verkocht. Voor dit jaar verwacht de topvrouw een verdere groei, vergelijkbaar met 2023. De winst zal vooral komen van de divisies die zich bezighouden met gezondheidszorg en juridische dienstverlening. (ANP)


Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.


 

Gerelateerde artikelen