Innoveren maakt beter

Hoe blijven marktleiders verandering vóór met cloud-driven innovatie.

Door Oracle.

Enterprise Resource Planning (ERP), Enterprise Performance Management (EPM) en Supply Chain Management (SCM) -systemen: al decennialang de fundamentele bouwstenen van elk bedrijf. Maar de wereld verandert.

Bedrijfsleiders hebben realtime financiële informatie nodig om de concurrentie vóór te blijven. Consumenten hebben niet het geduld om dagen te wachten op hun bestelling. En supply chain-partners willen transacties uitvoeren op een manier die samenwerking bevordert en vertrouwen opbouwt, terwijl producten efficiënter bij de klant terecht komen.

Nieuwe tech wérkt

Hoe kunnen organisaties ondanks deze nieuwe uitdagingen effectiever concurreren? Door die fundamentele bedrijfssystemen naar het volgende niveau te tillen met de meest innovatieve, emerging technologies: kunstmatige intelligentie, machine learning, internet-of-things, blockchain, digitale assistenten, en augmented en virtual reality.

Om de impact op finance van deze nieuwe technologieën te begrijpen, heeft Oracle samen met ESG een wereldwijd onderzoek uitgevoerd. Daaraan deden 700 financiële en operationele managers en leidinggevenden mee, die ERP-, EPM- en / of SCM-applicaties gebruiken, on-premise en in de cloud. De belangrijkste conclusie daaruit is dat nieuwe technologieën hun beloften nakomen: hoe groter het aantal emerging technologies dat wordt gebruikt, hoe beter de prestaties van de organisatie.

Vijf tips voor transformatie

Oracle heeft de bevindingen samengevat in een rapport en doet ook vijf aanbevelingen om finance te transformeren met innovatieve tech:

  1. Moderniseer kritieke systemen door te migreren naar SaaS.
  2. Schakel over naar kant-en-klare oplossingen embedded emerging technologies.
  3. Doe een testproject en geef het een meetbaar doel en kostenbesparing
  4. Blijf niet achter: investeer nu.
  5. Ben en blijf agile als MT.

Een interessante conclusies uit het onderzoek is dat organisaties die het verst zijn met de toepassing van emerging technologies, hun jaarlijkse inkomsten 58 procent sneller zagen groeien, dan zij die er niet in investeerden, en hun netto inkomen zelfs 80 procent sneller. Respondenten waren het erover eens dat de voordelen die worden behaald met emerging technologies de verwachtingen ruimschoots overtreffen. Wel geeft de meerderheid de voorkeur om kant-en-klare oplossingen te kopen in plaats zelf iets te bouwen.

Wil je de details weten hoe deze transformationele technologieën je financiële afdeling kan helpen innoveren? Lees dan de white paper van Oracle: “Emerging Technologies: The Competitive Edge for Finance and Operations”.

Gerelateerde artikelen