ING opent deur naar Private Markets voor vermogende klanten

Veranderende regels brengen nieuwe beleggingscategorieën bij de bankklant.

Klanten van ING Private Banking kunnen nu ook beleggen in private markets. De nieuwe beleggingsvorm stelt klanten vanaf 2,5 miljoen euro aan belegd vermogen in staat om te beleggen in bijvoorbeeld private equity, private credit en infrastructure.

  • investeringen in het verleden vooral toegankelijk voor institutionele beleggers
  • samenwerking met grote internationale spelers
Private markets omvatten onder andere private equity, venture capital, private vastgoed en directe investeringen in niet-beursgenoteerde bedrijven. Deze investeringen worden niet openbaar verhandeld en bieden vermogende klanten de kans om in de beleggingen te diversificeren door toegang te krijgen tot meestal bovengemiddeld hoogwaardige investeringsmogelijkheden die voorheen waren voorbehouden aan institutionele beleggers.

Een toenemend belang van Private Markets in de wereldwijde economie en de verwachting dat deze trend zich nog wel even voortzet, heeft ING ertoe bewogen om die nieuwe beleggingsopties aan zijn portefeuille toe te voegen, meldt het platform Banken.nl. Daarbij werkte de bank samen met internationale spelers als BlackRock, Blackstone, Brookfield en Goldman Sachs.

Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen.

Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.

Gerelateerde artikelen