IMA kennispartner WBA

IMA - WBA
IMA als eerste finance beroepsvereniging kennispartner van World Benchmarking Alliance.

Het Institute of Management Accountants (IMA) is de eerste beroepsvereniging van accountants en finance professionals die zich als bondgenoot aansluit bij de World Benchmarking Alliance (WBA). Hierdoor draagt IMA bij aan de missie van WBA om een beweging op te bouwen die de impact van bedrijven meet en deze stimuleert te bewegen naar een duurzame toekomst.

De bondgenoten van de WBA hebben als doel om innovatieve benchmarks en standaarden te ontwikkelen om vooruitgang op het gebied van SDG’s beter te kunnen vergelijken. Als bondgenoot binnen de Alliantie levert IMA kennis vanuit onder andere hun ervaring met niet-financiële data binnen accountancy. De samenwerking is vanuit het IMA Europe kantoor in Amsterdam opgezet en de IMA onderzoeksafdeling, gevestigd in Montvale (Verenigde Staten), zal ondersteunen bij kennisuitwisseling.

Alain Mulder, Director Europe Operations, stelt: “IMA ziet het belang van een duurzame toekomst en zet zich om die reden graag in als kennispartner van WBA. De kennis en ervaring die onze onderzoeksafdeling en onze leden, 125.000 finance professionals van over de hele wereld, meenemen draagt bij aan een systeemverandering om de SDG’s te bereiken.”

Deze samenwerking draagt bij aan de boodschap dat waardecreatie de volgende stap is in de evolutie van corporate reporting. IMA is tevens de eerste certificeerder van finance professionals die deelneemt aan de Alliantie. Deze betrokkenheid draagt bij aan een nieuwe generatie management accountants die wordt klaargestoomd voor de verduurzaming van bedrijfsvoering.

(bron: IMA; foto: Rodolfo Clix, Pexels)

Gerelateerde artikelen