ICT Media neemt Outsource Magazine over

ICT Media BV, de uitgever van o.a. CIO Magazine en Tijdschrift IT Management (TITM), heeft Outsource Magazine overgenomen. De overname volgt op het faillissement, begin februari 2010, van uitgever F&G Publishing. ICT Media is een moderne, crossmediale uitgever, die zich richt op het faciliteren van diverse community's, zoals die van CIO's en senior IT-managers, veelal de direct reports van de CIO's.

Rob Beijleveld, CEO van ICT Media BV, over de acquisitie: ‘Outsource Magazine past prima in ons portfolio. Sourcing is immers al lang geen transactioneel spel van vraag en aanbod meer, maar een samenwerking op vele terreinen, waaronder ook steeds vaker bedrijfsketens. Met het oog op die toenemende samenwerking is het essentieel om juist nu een specifieke community op het gebied van sourcing op te richten.’

Arnoud van Gemeren, hoofdredacteur van TITM zal de hoofdredactionele taken op zich nemen. De nieuwe hoofdredacteur heeft een flink track record in de IT-uitgeefwereld. Zo was hij – bij verschillende uitgeverijen – verantwoordelijk voor onder meer Database Magazine, IT Service Magazine en IT Beheer Magazine, voor hij bij ICT Media de lancering van TITM voor zijn rekening nam.

‘Outsource Magazine is een uitgave met een zeer goede reputatie’, stelt Van Gemeren. ‘Het is mijn voornemen de kwaliteit ervan verder te verhogen, maar ook de ontwikkeling van een community rondom het magazine in gang te zetten. Dat zal ik onder meer doen via het nieuwe Jaarcongres Strategic Sourcing, waarvan ik het programma samenstel. De lezers mogen verder veel aandacht voor praktijkervaringen met sourcing verwachten en columns van hoofdrolspelers in de sourcingwereld.’

Hotze Zijlstra, hoofdredacteur van CIO Magazine, zal ook nauw bij het redactieproces betrokken zijn. Hij benadrukt dat Outsource Magazine zich niet alleen op IT-sourcing zal richten, maar ook op aspecten als business process outsourcing en de inbreng van de CFO in het sourcingproces.

Gerelateerde artikelen