Hans den Hartog, CFO Ordina: MVO moet ook van waarde zijn voor het eigen bedrijf

fallback
Hans den Hartog, CFO van Ordina, is genomineerd voor de CFO Award 2006 in de categorie Beursgenoteerd.

Geboortejaar: 1967
Opleiding: Studeerde in 1990 af als fiscaal jurist aan de Rijksuniversiteit Leiden.
Loopbaan: Van 1990 tot 1996 Hans werkzaam geweest als belastingadviseur bij Coopers & Lybrand. Sinds eind 1996 werkzaam bij Ordina, eerst voornamelijk bezig op het gebied van fiscale zaken en acquisities. Sinds januari 1999 CFO en lid van de Raad van Bestuur van Ordina.
Omzet: 443,9 miljoen euro (in 2005)
Aantal medewerkers: 4.700

Profiel
Ordina is opgericht in 1973 en behoort tot de snelst groeiende en grootste spelers op de Nederlandse en Belgische markt voor ICT-dienstverlening. Ordina focust uitsluitend op activiteiten waarmee klanten structureel en aantoonbaar voordeel behalen.
Hans den Hartog is sinds januari 1999 werkzaam als CFO en lid van de Raad van Bestuur van Ordina.

Naast zijn verantwoordelijkheid voor finance & control, verslaglegging, fiscale en beurszaken en interne audits, is hij binnen de Raad van Bestuur tevens verantwoordelijk voor de overige centrale staffuncties, waaronder HRM, informatiemanagement, corporate communicatie en facilities management. De tweehoofdige Raad van Bestuur bestuurt als een team de operationele gang van zaken en acquisitietrajecten.


Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Ordina is al jaren actief als maatschappelijk verantwoord dienstverlener. Het bedrijf heeft daarbij de filosofie dat haar bijdrage aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken één op één moet aansluiten bij haar kerncompetenties. Dit betekent dat Ordina haar kennis en kunde gericht inzet.


Ordina streeft ernaar dat haar inzet op MVO-vraagstukken zowel van waarde is voor de opdrachtgever als voor Ordina zelf. Deze waarde vertaalt zich voor Ordina met name in trots en betrokkenheid van onze medewerkers, alsmede in een bijdrage aan ons imago, zowel richting klanten als de arbeidsmarkt.

Binnen het scala aan maatschappelijke vraagstukken dat voorligt, heeft Ordina in haar MVO-beleid gekozen voor een drietal speerpunten, te weten gezondheidszorg, sociale zorg en ontwikkelingszorg.


In 2005 werd onder meer bijgedragen aan projecten voor het Moeder en Kindcentrum van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, de optimalisatie van de projectadministratie van Dokters van de Wereld en de training en certificering van zogenoemde ‘open source’ softwarespecialisten in Oeganda.

Tevens is Ordina in het kader van het Ordina Open grastennistoernooi een partnership aangegaan met Right to Play, een organisatie die is opgericht door oud-schaatser Johan Olav Koss die sport- en spelprogramma’s biedt aan kinderen in achtergestelde gebieden.


 

Gerelateerde artikelen