Groeit Groningen mee met Tesla?

Tesla gaat wellicht vlak over de grens een nieuwe fabriek bouwen. Eemshaven kan profiteren.

Tesla lijkt zijn eerste Europese Gigafactory in het noordwesten van Duitsland te willen bouwen. De elektrische autobouwer zou interesse hebben om die fabriek neer te zetten in Emden in de deelstaat Nedersaksen, meldt de Duitse krant Nordwest Zeitung. Emden ligt tegenover Delfzijl aan de overkant van de Dollard. Eerder probeerde Groningen Tesla juist te bewegen de fabriek in die provincie te bouwen.

Emden is niet de enige locatie die Tesla op het oog zou hebben. Ook een locatie verder stroomopwaarts aan de Eems wordt volgens de krant nog overwogen. Tesla heeft de locaties samen met afgevaardigden van de deelstaat bezocht. De Eemshaven kan van beide locaties profiteren als de fabriek op toeren komt. Eerder werden al plannen bekend voor een veerdienst vanaf oktober tussen de Eemshaven en Edinburgh in Schotland.

.ad-style * { font-size: 18px; line-height: 30px; color: #555; }

Groei van financieel vakman naar strategisch partner

Wil jij als financieel vakman doorgroeien naar strategisch partner? Volg de vijfdaagse Masterclass De Nieuwe CFO; Strategisch Financieel Management. Ontvang inzicht in strategisch financieel management en ontdek wat er op de agenda staat van de nieuwe CFO.

Bekijk het programma en data


(bron: ANP)

Gerelateerde artikelen