Floris Deckers, CEO Van lanschot Bankiers, kondigt vertrek aan

Bestuursvoorzitter van Van Lanschot Bankiers, Floris Deckers, kondigt zijn vertrek aan in 2012. Zijn motivatie: veranderende markt en de looptijd van het aangekondigde reorganisatieprogramma vragen om nieuw leiderschap.

In reactie op de veranderende marktomstandigheden, toegenomen concurrentie en veranderende cliëntwensen, start Van Lanschot een reorganisatieprogramma. Dit programma is gebaseerd op twee pijlers. Enerzijds investeert de bank in de dienstverlening, vanuit zijn natuurlijke focus op private banking en de cliënt. Anderzijds maakt Van Lanschot een efficiencyslag en verlaagt de bank structureel zijn kostenniveau. De reorganisatie zal een verlies van 10-15 procent van de arbeidsplaatsen tot gevolg hebben, meldt de organisatie middels een persbericht.

Floris Deckers, voorzitter Raad van Bestuur Van Lanschot: “Van Lanschot heeft de afgelopen jaren zeer bewust prioriteit gegeven aan een verdere versterking van de solvabiliteits- en liquiditeitspositie van de bank. Deze bevinden zich nu op een meer dan uitstekend niveau. De markt is, naast onzeker, ook structureel veranderd. Het verdienmodel van de financiële sector staat onder druk. De aanhoudend slechte marktomstandigheden hebben hun weerslag op de rentabiliteit van de bank. Van Lanschot heeft de tweede helft van 2011 met winst afgesloten, maar deze was beperkt.”

Floris Deckers heeft aangegeven in 2012 te zullen vertrekken als bestuursvoorzitter van Van Lanschot. De Raad van Commissarissen zal op korte termijn het proces starten dat in zijn opvolging moet voorzien. Floris Deckers is sinds 2 januari 2004 bestuursvoorzitter van Van Lanschot.

Bron: Van Lanschot Bankiers

Gerelateerde artikelen