Financieel personeel: Méér strategie, minder rapportages

Onderzoek naar tevredenheid financieel personeel

Finance professionals willen zich bezig houden met strategische besluitvorming (26%) en met het ontwerpen van de algehele financiële en boekhoudkundige architectuur (22%). Minder populair zijn het opstellen van financiële rapportages, debiteurenbeheer (23%) en het betalen van facturen (20%). Deze laatste drie staan in de top drie van meest tijdrovende taken voor deze beroepsgroep. Dat blijkt uit onderzoek van het financieel managementplatform voor uitgavenbeheer, Moss.

  • handmatig werk bron van frustratie
  • automatisering creëert tijd voor andere taken

Onderzoekers hebben de honderden geënquêteerden ondervraagd over de noodzaak voor boekhoudsystemen; 93% benadrukt de noodzaak daarvan aangezien dit hun efficiëntie kan verbeteren. Bovendien zou dit zorgen voor een beter inzicht in uitgavenpatronen (78%) en het risico op cashflowproblemen verminderen (59%). [Artikel gaat verder na deze alinea]

Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen.

Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.

Bron van frustraties voor financials

Niet alleen de complexiteit van boekhoudsystemen vormt een struikelblok, maar ook handmatig werk (41%) en de gedecentraliseerde tools voor uitgavenbeheer (32%) blijken bronnen van frustratie. De onderzoekers benadrukken dat automatisering de finance professional in staat stelt, meer tijd te besteden aan cruciale taken.

Vermoed u dat dit artikel interessant is voor anderen binnen uw organisatie of netwerk, wijs anderen hier dan op door dit bericht te delen via uw whatsapp, email, Linkedin of Twitter (bovenaan dit artikel).
Gerelateerde artikelen