Financials UK begrijpen financiële terminologie niet

De helft zoekt uitleg voor de termen op Google of ChatGPT.

Meer dan de helft van de financiële professionals in Engeland worstelt met financiële terminologie. Minstens een keer per week raken ze daardoor in de war. Dit blijkt uit onderzoek van The Association of Accounting Technicians (AAT).

  • financials worstelen met termen als EBITDA, liquidity ratio, leverage ratio en treasury management
  • helft van financials maakt mee dat schade ontstaat door onkunde
  • financials schamen zich voor hun onwetendheid maar … 
  • … durven niet om uitleg te vragen
  • om vaktermen te begrijpen zoeken ze in Google of ChatGPT

Het gaat om vaktermen als EBITDA, liquidity ratio, leverage ratio, accrual accounting en treasury management. Onkunde over dit soort jargon leidt regelmatig tot misverstanden op het werk. Bijna de helft van de ondervraagde professionals is wel eens getuige geweest van schade die door dit soort spraakverwarring is ontstaan.

Vermoed u dat dit artikel interessant is voor anderen binnen uw organisatie of netwerk, wijs anderen hier dan op door dit bericht te delen via uw whatsapp, email, Linkedin of Twitter (bovenaan dit artikel).

Een kwart doet alsof

Uit het onderzoek blijkt dat vier op de tien Britse financials zich schamen als ze moeten toegeven dat ze de terminologie op het werk niet begrijpen. Om toch te begrijpen waar het om gaat gebruiken ze google of ChatGPT. Daar krijgen ze sneller de antwoorden dan wanneer ze collega’s moeten vragen om opheldering en ze hoeven zich dan ook niet te schamen. Ongeveer een kwart van de financials doen alsof ze gebruikte vaktaal wel snappen.

De professionele onkunde leidt tot angst om fouten te maken. Bijna de helft van de ondervraagde professionals is bang dat de onwetendheid zal leiden tot ontslag.

Opheldering vragen

Ruim de helft van zou eigenlijk willen dat het gemakkelijker wordt om collega’s of hun leidinggevenden om opheldering te vragen. Ook geeft ruim de helft van de financials aan dat meer middelen en training beschikbaar moeten zijn op de werkplek.

Lees hier hoe het wel moet als financial

 

 

Gerelateerde artikelen