Expert: ‘Gebruik real time data als baseline voor duurzaamheidsplannen’

Bedrijven laten deel van hun ecologische voetafdruk achter in toeleveringsketen

“Bedrijven laten het grootste deel van hun ecologische voetafdruk achter in de toeleveringsketen”, zegt Scott Russell, Head of Customer Success bij SAP. De cruciale uitdaging ligt volgens hem dan ook in het verminderen, veranderen of identificeren van deze voetafdruk. Wel waarschuwt hij dat daarvoor realtime gegevens nodig zijn ‘anders blijven pogingen om duurzaamheid te bevorderen veelal vruchteloos’. Dat schrijft de website voor CFO’s in een artikel.

“Om duurzaamheidsdoelen te behalen, is het belangrijk dat bedrijven eerst een baseline vaststellen op basis van accurate gegevens”

Als voorbeeld geeft Russel het gebruik van milieuvriendelijkere verpakkingen. Dat kan volgens hem een tegengesteld effect hebben als de productie ervan onbedoeld meer energie verbruikt. De toegang tot nauwkeurige, actuele gegevens wordt daarmee essentieel voor duurzaamheidsdoelen.


Vermoed u dat dit artikel interessant is voor anderen binnen uw organisatie of netwerk, wijs anderen hier dan op door dit bericht te delen via uw whatsapp, email, Linkedin of Twitter (bovenaan dit artikel).

Om duurzaamheidsdoelen te behalen, is het volgens de hoofd klantensucces belangrijk dat bedrijven een baseline vaststellen op basis van accurate gegevens. Russel: “Deze overgang van gemiddelden naar feitelijke gegevens is cruciaal, niet alleen voor meer controle over kernsystemen zoals finance en supply chain management, maar ook om te voldoen aan strengere regelgeving en duurzaamheidsrapportageverplichtingen”.

Digitale transformatie en duurzaamheid kunnen volgens de expert hand in hand gaan, waarbij zelfs kleine investeringen een groot verschil kunnen maken. Het gebruik van technologie kan bedrijven dus helpen bij het opstellen van duurzaamheidsrapporten, het vaststellen van doelen en het realiseren van efficiëntere bedrijfsprocessen met een lagere uitstoot.

Lees ook: