Onderzoek: ‘Explosieve vraag naar ESG-specialisten’

Naderende deadline ESG-regelgeving stuwt vraag naar specialisten

Ondanks een toenemend evenwicht tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt, stijgt de vraag naar ESG-specialisten. Deze trend wordt aangewakkerd door toenemende ESG-regelgeving. Daarnaast groeit ook de groei naar pensioenspecialisten.Dat schrijft recruitment bureau Robert Wolters in een bericht aan de media. Volgens de onderzoekers hebben financiële professionals meer keuze in vacatures, maar de noodzaak voor specialisten op het gebied van duurzaamheid en pensioenen blijft onverminderd hoog.

  • Vraag naar ESG-specialisten stijgt door toenemende regelgeving en duurzaamheidsbewustzijn
  • Compliance specialisten zien meer kansen en stabiliteit op de arbeidsmarkt
  • Pensioensector ondergaat transformatie door nieuwe wet en zoekt meer actuarissen en experts

Ook de arbeidsmarkt voor compliance specialisten ondergaat een verschuiving, voorspellen de onderzoekers. Grote financiële instellingen hebben intussen hun grip op compliance versterkt, waardoor meer interim professionals beschikbaar komen. Het onderzoek wijst er op dat dit zou kunnen leiden tot stabilisering van zowel uurtarieven als salarissen. [Artikel gaat verder na de volgende alinea]

Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen.

Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.

Robert Walters onderzoek: “ESG blijkt een onontkoombare trend te worden in 2024, vooral voor banken en verzekeraars die complete ESG-teams opzetten”

ESG vergt affiniteit

ESG blijkt een onontkoombare trend te worden in 2024, vooral voor banken en verzekeraars die complete ESG-teams opzetten. De onderzoekers van Robert Walters benadrukken het belang van affiniteit met duurzaamheid bij de werving van ESG-specialisten.

Ook pensioensector stuwt vraag naar specialisten

Tegelijkertijd ondergaat ook de pensioensector een opvallende transformatie door de nieuwe Pensioenwet. De vraag naar pensioenactuarissen en financiële professionals met kennis van de gehele pensioenketen neemt daarom sterk toe. Voorheen als stoffig beschouwd, krijgt de pensioensector nu een boost en wordt het vakgebied de komende jaren zeer aantrekkelijk voor professionals.

Gerelateerde artikelen