Exact benoemt voormalig universitair docent TU Delft tot hoofd data science

Dr. Judith Redi (34) is aangesteld als Senior Data Scientist bij Exact. In haar rol gaat ze werken aan de ontwikkeling van machine learning en artificial intelligence binnen Exact.

Ze behaalde haar PhD aan de universiteit van Genua (Italië) met een onderzoek naar machine learning en werkte de afgelopen zeven jaar als universitair docent aan de TU Delft.

Met deze benoeming zet de softwareleverancier nog nadrukkelijker in op de toepassing van machine learning. Exact past deze technologie al toe in verschillende oplossingen. Zo is er al een algoritme ingebouwd in de boekhoudsoftware Exact Online dat automatisch suggesties doet voor grootboekrekeningen bij bankafschriften. Uit analyses blijkt dat gebruikers van de software gemiddeld 54 procent van minder tijd kwijt zijn met het inboekproces dankzij deze toepassing. Sinds de introductie van deze robotic accounting-toepassing zijn er al zes miljoen suggesties gedaan door de software.

Judith Redi is in haar rol verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de initiatieven binnen Exact op het gebied van machine learning en artificial intelligence. Ze gaat daarbij leidinggeven aan een team van data scientists en zal nauw samenwerken met andere afdelingen om kansen te spotten op het gebied van kunstmatige intelligentie.

“We zien een grote rol voor deze technologieën in de software van de toekomst. Met haar achtergrond, ervaring en capaciteiten is Judith Redi de aangewezen persoon om deze transitie verder vorm te geven”, aldus Johannes Brouwer, Product Development Director bij Exact.

“Exact is hard op weg om accounting – en de impact daarvan op het bedrijfsleven – voorgoed te veranderen. Door de inzet van machine learning en het benutten van de kracht van big data helpt Exact ondernemers om aan de ene kant minder tijd kwijt te zijn met de boekhouding en aan de andere kant meer inzicht te krijgen uit hun financiële data.”

Gerelateerde artikelen