Europese consumenten klaar voor gebruik biometrie voor veilige betalingen

Volgens nieuw onderzoek van Visa Inc. zijn consumenten in heel Europa geïnteresseerd in het gebruik van biometrie om een betaling te verrichten - vooral wanneer biometrie deel uitmaakt van andere beveiligingsopties.

Wanneer we kijken naar de voordelen van biometrische authenticatie – het proces waarbij iemands identiteit wordt gevalideerd door het meten van een eigenschap die kenmerkend is voor een persoon, zoals een vingerafdruk of irisscan – verklaart de helft van de Europeanen (51%) dat biometrische authenticatie zou kunnen zorgen voor een snellere en eenvoudigere betalingservaring dan traditionele methoden. Net zoals een derde (33%) vindt dat biometrische authenticatie betekent dat hun gegevens veiliger zouden zijn, zelfs als hun apparaat kwijtraakt of gestolen wordt.
Bijna driekwart (73%) ziet 2-factor authenticatie, waarbij een pincode of wachtwoord wordt gebruikt in combinatie met een biometrische authenticatiemethode, als een veilige betalingsmethode. 2-factor authenticatie maakt gebruik van iets dat je bezit, zoals een betaalkaart of mobiel, iets wat je bent, zoals biometrie of iets wat je kent zoals een pincode of wachtwoord. Meer dan twee derde (68%) van de consumenten wil biometrie als authenticatie bij betalingen gebruiken in on- en offline betaalsituaties. Voor online retailers liggen er de grootste kansen; bijna een derde (31%) van de consumenten heeft wel eens afgezien van een online aankoop via de browser doordat het betaalproces te moeizaam verliep.
Jonathan Vaux, Executive Director van Innovation Partnerships zegt hierover: “Biometrische identificatie en verificatie heeft voor veel opwinding gezorgd in de betalingswereld, omdat het de mogelijkheid biedt om de klantervaring te verbeteren. Uit het onderzoek blijkt dat biometrie steeds meer wordt erkend als een betrouwbare vorm van authenticatie, aangezien mensen vertrouwder worden met het gebruik van deze mogelijkheden op hun apparaten.”
“Een van de uitdagingen ligt echter in scenario’s waarin biometrische authenticatie de enige authenticatievorm is. Dat zou namelijk kunnen resulteren in een fout-positief of fout-negatief, omdat de methode –in tegenstelling tot een pincode die alleen goed of fout kan zijn- niet binair is en werkt op waarschijnlijkheid van een match. Biometrie werkt het beste wanneer het wordt gekoppeld aan andere factoren, zoals het apparaat, geolocatietechnologieën, of in combinatie met een extra authenticatiemethode. Daarom geloven wij dat het belangrijk is om een totaalbenadering toe te passen, die rekening houdt met een breed scala aan faciliterende technologieën die bijdragen aan een betere end-to-end-ervaring. Van de uitgifte van een kaart tot het doen van een aankoop of het bekijken van je saldo.”

Gerelateerde artikelen