Europese bedrijven nemen versneld afscheid van handmatige P2P-processen

Canon Europe heeft bekendgemaakt dat slechts 3 procent van de bedrijven in West-Europa gelooft dat handmatige Purchase-to-Pay (P2P)-processen in de toekomst blijven bestaan.

De bevindingen staan in The Future of Purchase to Pay (P2P) 2016, een Canon-trendrapport dat is samengesteld door ICM Unlimited. Zij vroegen financieel directeuren en inkoopmanagers naar hun beeld van de ontwikkeling van P2P in de komende jaren. 

De meeste ondernemingen gaven aan nog geen volledige controle te hebben over de uitgaven die via PO’s (Purchase Orders) plaatsvinden en de helft zegt dat zij minder dan 50 procent van hun uitgaven onder controle heeft. Er is een bijna unanieme verwachting dat het P2P-proces in de toekomst geautomatiseerd wordt en meer dan de helft van alle Europese bedrijven heeft al een eerste stap gezet in die richting.
 
Het rapport laat zien dat met de voortdurende focus op kosten en productiviteit, bedrijven gemotiveerd lijken om te onderzoeken hoe P2P-technologie hen kan helpen. 50 procent van de financiële beslissers is van mening dat de productiviteit op hun afdeling onder het gemiddelde ligt; terwijl 42 procent van de inkoopmanagers inschat dat hun afdeling onder het gewenste productiviteitsniveau functioneert. De trend richting verdergaande automatisering van financiële processen toont geen tekenen van vertraging: 23 procent van de Europese besluitvormers zegt dat hun bedrijf de komende twee jaar een volledige transformatie naar P2P bereikt.
 
Het lijkt erop dat organisaties de deels handmatige of niet aaneengesloten benadering van het P2P-proces geheel of gedeeltelijk als oorzaak aanwijzen voor de huidige situatie. 10 procent van de bedrijven in Europa laat weten dat al een volledige digitale transformatie naar P2P is afgerond.
 
Fabrizio Falzarano, European Team Leader voor Information Management Solutions bij Canon Europe, zegt: “In deze uitdagende markt geven Europese bedrijven duidelijk aan dat zij beter grip op P2P willen krijgen. Ze willen op de meest effectieve en efficiënte wijze goederen en diensten aanschaffen en ervoor betalen. Efficiëntie en productiviteit vormen de sleutel tot succesvol ondernemen en technologie wordt beschouwd als het meest geschikte middel om op deze gebieden verbetering te realiseren.’

______________________________________________________________________________
Bezoek Financial Systems 2017
Slimmer werken en succesvoller worden met IT? Op zoek naar innovatieve financiële software? Kom dan naar dé jaarlijkse IT beurs voor financiële professionals. Ontmoet de beste softwareleveranciers en 1.000 financiële vakgenoten. Bezoek op donderdag 26 mei 2016 Financial Systems. Schrijf u gratis in
______________________________________________________________________________
 

Gerelateerde artikelen