ESG & ESEF Reporting Datasheet

Door samen te werken in één omgeving, doorstaan uw ESG-rapportages de hoogste controleniveaus.

Partnerbijdrage van:

 

ESG en ESEF gaan fuseren. De fusie is het gevolg van de door de Europese Commissie voorgestelde invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Die maakt duurzaamheidsverslaglegging tot een verplicht onderdeel van financiële jaarverslagen. Uiteindelijk betekent dit dat ESG naar de controller gaat.

CFO’s moeten zowel financiële als niet-financiële informatie verwerken: hoe kunnen ze zich voorbereiden op de verandering? Download de datasheet om te leren:
• Hoe Workiva’s platform echte end-to-end afdekking van processen biedt, die u de zichtbaarheid en controle geeft die u nodig hebt
• Hoe Workiva eenvoudige integratie van financiële en niet-financiële gegevens in uw jaarverslagen mogelijk maakt
• Hoe het platform alle belanghebbenden samenbrengt, gegevensconsistentie bereikt, workflows automatiseert en u in staat stelt om kant en klare rapportages te maken voor beleggers.

ESG & ESEF Reporting Datasheet

JAARVERSLAGGEVING

Financiën en duurzaamheid komen samen
ESG gaat het jaarlijkse rapportageproces in, dat betekent dat rapportage over duurzaamheid voortaan een cruciale aangelegenheid is voor de CFO. De CFO moet gegevens verzamelen en analyseren uit tal van verschillende, ongelijksoortige bronnen.

Workiva is het end-to-end platform waarmee u financiële en niet-financiële data kan integreren. Verzamel, stel samen en rapporteer met dezelfde technologie waar meer dan 3.700 organisaties in meer dan 180 landen hun dataverwerking aan toevertrouwen.

Door alle belanghebbenden te bundelen, realtime updates te bieden en workflows te automatiseren verbetert het Workiva-platform de consistentie en stimuleert het de oplevering van kant en klare rapportages voor beleggers. Vermijd het risico en pluk de vruchten van één uniform platform voor uw jaarverslag.

Echt end-to-end afdekken van processen
Workiva geeft u controle over het gehele jaarverslaggevingsproces. We dekken alles, vanaf het moment waarop data voor het eerst uw bronsysteem binnenkomen tot wanneer u uw verslag voltooit. Doordat alle werkzaamheden in één omgeving plaatsvinden, kunt u alle data en gerelateerde wijzigingen traceren.

Verzamel alle data, overal vandaan
Haal de verveling uit je werk. Workiva maakt verbinding met uw bronsystemen en automatiseert het proces van het verzamelen van data. Bovendien vergemakkelijkt het platform het verzamelen van data rechtstreeks van uw team, terwijl u de controle en validatie van data behoudt.

Voorbereiden op externe audit
De EU eist een externe audit van ESG-data. Door samen te werken in één omgeving, zorgt u ervoor dat uw ESG-rapportages de hoogste controleniveaus doorstaan. Verzamel, beheer en rapporteer data met volledige traceerbaarheid, dataherkomst en transparantie gedurende het hele proces.

Rapporteer met vertrouwen
Consolideer en verbind informatie uit rapportages met nauwkeurige en consistente gegevens. Met Workiva is het eenvoudig om informatie in uw jaarverslag te koppelen aan andere rapportages uit het hele bedrijf, inclusief investor relations- en ESG-rapporten.

Dankzij de licenties van Workiva kunnen een onbeperkt aantal gebruikers samenwerken aan meerdere rapportages voor het jaarlijkse rapportageproces – vanuit de CFO, de boekhouding, juridische zaken, investor relations en samenstelteams. De Workiva-oplossing voor jaarverslaglegging omvat:
• Source system integratie
• Framework ready
• Data lineage voor eindrapportages
• Ingebouwde veiligheid en controle
• Geïntegreerd process
• Real-time samenwerking
• Overzichtelijk assurance proces
• Inclusief samenstellen

“Overzicht houden is het leukste aan het Workiva-platform. Ik kan een stapje terug doen, de informatie bekijken en een mooi gesprek voeren – dat is een enorme verbetering.”
Megan Daniell, External Financial Reporting Manager, TomTom

Over Workiva
Workiva Inc. (NYSE: WK) vereenvoudigt complex werk voor duizenden organisaties wereldwijd. Klanten rekenen op Workiva’s open, intelligente en intuïtieve platform om gegevens, documenten en teams met elkaar te verbinden. Het resultaat: meer efficiëntie, meer transparantie en minder risico.

Gerelateerde artikelen