Drankenbedrijf Lucas Bols naar beurs

Na een reeks beursintroducties van weinig bekende bedrijven uit het buitenland krijgt de Amsterdamse beurs nu versterking van een oer-Hollands merk: Lucas Bols. Lucas Bols verwacht met de verkoop van aandelen circa 125 miljoen euro op te halen. De opbrengst wil het bedrijf gebruiken om de financiële positie van het bedrijf te versterken.

Lucas Bols verkoopt wereldwijd sterke drank. Het bedrijf voert meer dan twintig merken die het verkoopt in meer dan 110 landen. Bols is nu nog voor 75% in handen van investeringsmaatschappij AAC Capital. Het resterende kwart is eigendom van de bestuurders en andere managers van het bedrijf. De beurgang wordt begeleid door Kempen & Co en Rabobank.
Huub van Doorne, de CEO van Lucas Bols, ziet de beursgang als een logische stap in de ontwikkeling van het bedrijf. ‘Na de buy-out in 2006 hebben we sterke marktposities ontwikkeld in West-Europa en Noord-Amerika en een goede aanwezigheid in Zuidoost-Azië en opkomende markten. Het bedrijf is nu volledig voorbereid voor een zelfstandige toekomst.’

Gerelateerde artikelen