De oneindige mogelijkheden van de cloud

Het afgelopen jaar is de wereldwijde Infrastructure-as-a-Service (IaaS)-markt met 29,5% gegroeid, zo meldde analistenbureau Gartner in augustus dit jaar.

Deze enorme groei van de cloud vertaalt zich in een totale omzet van $23,5 miljard.

Ook steeds meer Nederlandse bedrijven verhuizen hun werklasten naar de cloud. Dat is logisch, zegt Martijn van den Berg, Product Marketingmanager bij Visma Software. Cloud-diensten sparen op jaarbasis veel geld uit en maken bedrijfsprocessen, inclusief financiële systemen, veel efficiënter. Dit scheelt in de uitgaven en komt de concurrentiepositie ten goede.

“Er zijn geen hoge vooraf te betalen investeringskosten meer voor de aanschaf van software, en daarnaast heb je minder kosten aan en kopzorgen over de beveiliging van interne systemen, applicatiebeheer, en de aanschaf van hardware,” vertelt hij.

Een ander voordeel is dat software-updates automatisch worden doorgevoerd zonder extra kosten. “Daarnaast beschikken bedrijven altijd en overal over de applicatie en daarmee over alle belangrijke en de meest actuele data. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een browser,” aldus Van den Berg.

Hij raadt bedrijven aan om goed hun huiswerk te doen en niet met de eerste de beste aanbieder van clouddiensten in zee te gaan. Niet elke cloudoplossing is daadwerkelijk cloud-based. “Controleer of er aan onder andere de zonet genoemde zaken wordt voldaan,” zegt hij. “Als dit niet het geval is, dan heb je niet te maken met een 100% cloudoplossing.”

Financial Systems 2018 speelt een belangrijke rol als het gaat om het bewust maken van ondernemingen over de voordelen van de cloud en standaardisatie. Van den Berg: “We verwachten dat de bezoekers na afloop op de hoogte zullen zijn van de modernste financiële cloudsoftware en automatiseringsmogelijkheden, en dat ze geïnspireerd zijn om de eigen financiële processen verder te optimaliseren!”

Visma Software BV is een dochteronderneming van het Noorse Visma AS, marktleider in Scandinavië en behorend tot de top-10 van Europese businesssoftwarehuizen. Meer info: www.vismasoftware.nl

Gerelateerde artikelen