De AO/IC blogroll van Arjan Hofman

"informatievoorziening is noodzakelijk om als organisatie te functioneren." Arjan Hofman blogt over AO/IC, administratieve organisatie en interne controle.

Door Bouko de Groot.

Arjan Hofman schrijft voor FM.nl een blog over AO/IC. Hofman is partner bij adviesbureau ACS Partners. Hij zet zich in voor de uitvoering van AO/IC-opdrachten bij organisaties en traint en publiceert er over. Daarnaast is hij kerndocent Bestuurlijke Informatievoorziening aan de Hogeschool van Rotterdam. Sinds 2018 is hij ingeschreven in het register van de Stichting Verenigde Register Operational Auditors.

“In de kern gaat AO/IC over het functioneren van je bedrijfsprocessen: zijn de bedrijfsprocessen zodanig ingericht dat organisatiedoelen op een efficiënte en effectieve wijze worden gerealiseerd en dat ongewenste gebeurtenissen worden voorkomen?”

“Maar AO/IC gaat ook over de betrouwbaarheid van informatie, die vertelt of de organisatie op koers ligt, en of én waar er in het proces bijgestuurd moet worden. De informatievoorziening is noodzakelijk om als organisatie te functioneren, voor het nemen van besluiten en om verantwoording af te leggen. Het is dus van belang dat de informatievoorziening betrouwbaar is en dat continuïteit gewaarborgd is.”

Dit zijn al z'n blogs op een rij, continu aangevuld met de meest recente.

Algemeen

Fraude

Overnames

Startups

IT-Innovaties