De 8 belangrijkste nieuwe technologieën

PwC identificeert achttal essentiële technologische ontwikkelingen - en suggereert hoe daarop in te spelen.
Hoe kun je als verantwoordelijke voor een organisatie een effectieve strategie ontwikkelen om geen cruciale technologische innovatie te missen? 
In een nieuw rapport Tech breakthroughs megatrend evalueert PwC ruim 150 opkomende technologieën, en identificeert de ‘Essential Eight’, die de meeste impact zullen hebben op organisaties, op hoe zij werken en op wat hun cliënten ervan verwachten. Dat zijn:
Artificial intelligence
Augmented reality
Blockchain
Drones
Internet of Things
Robots
Virtual reality
3D printing
 
De impact van deze technologieën zal per sector verschillend zijn, maar volgens PwC zijn deze acht over alle sectoren heen de meest belangwekkende, waar elke organisatie op meerdere manieren mee te maken krijgt.  
 
Zij moeten zichzelf dan ook de strategische vragen stellen:
Hebben wij een duurzame innovatiestrategie ontwikkeld om de belangrijkste kansen en uitdagingen te monitoren en beheersen?
Hebben wij de (mogelijke) impact van de voor ons belangrijkste technologieën gekwantificeerd? Zo neen, hoe snel kunnen en moeten we dat alsnog doen?
Hebben we een ‘road map’ voor de voor ons cruciale technologie(en) klaar liggen? Zo neen, waarom niet? En hoe snel kunnen we alsnog zo’n plan opstellen? 
 
PwC waarschuwt dat beslissers de verantwoordelijkheid voor die Essential Eight niet kunnen delegeren naar een CIO of CTO. De directie moet hier zelf haar strategische verantwoordelijkheid nemen, en ervoor zorgen dat de noodzakelijke kennis beschikbaar is.
 
De huidige hype rond Pokemon Go is een illustratie van hoe augmented reality een echte game changer kan zijn voor een organisatie die durft te innoveren.
Lees er alles over via de Tech Breakthroughs Megatrend site van PwC en download het rapport via http://www.pwc.com/gx/en/issues/technology/tech-breakthroughs-megatrend.html
Gerelateerde artikelen