Corporate reporting zonder irritatie in de ‘Mile after’?

Tangelo
Met de software van Tangelo kan het. Erwin Groenendal legt uit hoe.

Corporate reporting in eigen hand houden – ook in de ‘Mile after’, dat is waar Tangelo bedrijven en organisaties mee helpt. Het platform van Nederlandse bodem, dat sinds 2005 onderdeel is van de VANAD Group, wordt gebruikt door tal van grote organisaties in binnen- en buitenland, die voorheen afhankelijk waren van externe bureaus om hun cijfers en teksten met behulp van desktop publishingtools om te zetten in een rapport conform de corporate style guide, geschikt om te delen met stakeholders. Op onze Finance Expo neemt Erwin Groenendal, mede-oprichter van Tangelo ons mee in de verschillende fases van Corporate Reporting. Van disclosure management en financial reporting, naar de productie van de externe rapportage en – tegenwoordig bijna onmisbaar – de webversie voor het externe publiek.

Irritatie in de ‘Mile after’
In vroegere tijden zat de breuklijn tussen ‘control’ en ‘uit handen geven’ ergens tussen financial reporting en het maken van de externe rapportage. Door Tangelo worden de laatste twee fases waarbij externe bureaus worden ingeschakeld aangeduid als ‘Mile after’, waarmee wordt verwezen naar ’the last mile of finance’ een bekende term onder financials als het gaat om rapportages.
Het veelvuldig heen en weer mailen van de ‘rapportage in de maak’ tussen de finance organisatie en het externe bureau levert nogal eens frustratie op vanwege eindeloze controles en het feit dat kleine wijzigingen niet zelf kunnen worden doorgevoerd maar altijd aan een externe partij moeten worden doorgegeven. Om frictie weg te nemen in de ‘Mile after’ biedt Tangelo bedrijven en organisaties online tooling om het hele corporate reportingproces in eigen hand te houden.

Groenendal laat zien hoe eenvoudig het Tangelo-platform werkt en hoe medewerkers die betrokken zijn bij corporate reporting al vanaf het begin een touch and feel krijgen bij het uiteindelijke product waar ze naartoe werken. De reporting software van Tangelo blijkt verschillende toepassingsmogelijkheden te hebben en kan niet alleen gebruikt worden voor het maken van jaarverslagen maar ook voor financial statements, integrated disclosures, presentaties voor investor relations, property overzichten – eigenlijk alle corporate uitgaven waarin cijfers, beeld en tekst op een overzichtelijke en representatieve manier moeten worden samengebracht vanuit verschillende onderdelen in en rondom de organisatie.

Single source, multichannel
Een korte presentatie volgt van hoe Post.nl, een van de klanten van Tangelo, moeiteloos de eigen huisstijl integreert en hoe eenvoudig tabellen en interactieve grafieken met data kunnen worden gekoppeld aan opmaakformats binnen het platform. Vanuit het uiteindelijke basisrapport kunnen vanuit een ‘single source’ verschillende multichannel versies worden geproduceerd, van PDF en websiteformat tot ESEF. Het platform biedt ook formats voor andere soorten van rapportage, zoals ESG reporting, een vorm van maatschappelijke rapportage die door steeds meer grote bedrijven wordt omarmd en waarvoor externe toegankelijkheid en transparantie heel belangrijk is. Groenendal vertelt ook hoe binnen Tangelo bepaalde privileges kunnen worden ingeregeld, zodat bepaalde afdelingen of werknemers binnen de organisatie gemakkelijk wijzigingen kunnen aanbrengen en andere collega’s alleen tekstsuggesties kunnen invoegen.

Het Tangelo-platform biedt ook realtime inzicht in de workflow binnen het reportingproces, wat de efficiëntie alleen nog meer ten goede komt. Samen met de cloud-veiligheid die het platform biedt, dankzij 2 factor identification toegang, zorgt Tangelo voor control en peace of mind in het reporting proces, juist in de ‘Mile after’ die vaak zo veel irritatie en frustratie meebrengt.

 

Gerelateerde artikelen