Cash- en Treasury Management software in kaart gebracht voor Nederlandse markt

Gerard Bottemanne van onderzoeksbureau GBNED en Marcel Wiedenbrugge van WCMConsult hebben, in navolging op hun eerdere gezamenlijke uitgave over Creditmanagement software, nu voor de eerste keer het rapport "Cash- en Treasury Management software 2014" op de markt gebracht.

Er is al het nodige geschreven over cash- en treasury management, maar het ontbrak nog aan een goed overzicht van beschikbare TMS-systemen. Aan dat laatste hebben Gerard en Marcel invulling gegeven door de publicatie van dit rapport. Het rapport verschaft inzicht in meer dan tien verschillende TMS-systemen, die verkocht en ondersteund worden voor de Nederlandse markt. 
“Het aanbod van TMS software is wereldwijd vele malen groter, maar daar heb je als Nederlands bedrijf weinig aan als een systeem alleen in de Verenigde staten of Canada op de markt beschikbaar is.”, aldus Gerard en Marcel. Aan de opname van TMS-systemen in deze uitgave zijn nadrukkelijk geen kosten verbonden, zodat het rapport volgens de auteurs een objectief beeld geeft van het aanbod en de functionaliteit van TMS-systemen in Nederland.  Doordat het rapport uitsluitend digitaal verkrijgbaar is, kan een eventueel ontbrekend TMS-systeem later eenvoudig toegevoegd worden.
De volgende TMS-functionaliteiten worden genoemd:
Cash management (basisfuncties);
Betalingstransacties; (Netting, Payment factory, Collection factory, In-house banking);
Betalingsmethoden en het managen hiervan;
Buitenlandse valutarisico’s;
Leningen;
Hedge accounting;
Derivaten;
Real-time koppelingen;
Rapportage en analyse;
Risicomanagement;
Het rapport biedt, naast een inleiding en een overzicht van TMS functionaliteiten, een specificatie van TMS-systemen van de volgende aanbieders:
Bellin;
DiscoverEdge;
Equens;
JACCOO;
SG Automatisering
Sungard;
TIS ((Treasury Intelligence Solutions);
Tools4Treasury;
Treasury Services;
TRINITY;
UNIT4. 
Het rapport “Cash- en treasury management software 2014” is hier gratis op te vragen.
__________________________________________________________________________________

 
Financial Systems – De IT beurs voor financiële professionals
Financial Systems richt zich primair op financieel eindverantwoordelijken van bedrijven en instellingen in de bovenkant van het MKB. Dit segment herbergt circa 100 duizend bedrijven in uiteenlopende branches. Daarnaast behoren accountants en overige financiële professionals in adviserende beroepen tot de bezoekersdoelgroep. Bent u actief in de Nederlandse IT-markt en richt u zich op deze doelgroep? Dan is dit het moment om uw toegevoegde waarde te tonen. 
Voor meer informatie over de mogelijkheden of een vrijblijvend advies kunt u contact opnemen met Jeroen Otter, Product Manager, E: jeroen@financial-systems.nl, T: 020-6390008 of M: 06-12960418.
__________________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen