Bedrijven blijken resistent tegen Brexit

Voor driekwart van de bedrijven blijft de westerbuur de belangrijkste handelspartner.

Voor driekwart (74%) van de Nederlandse bedrijven is ook na de Brexit het Verenigd Koninkrijk het belangrijkste handelsland. Brexit heeft voor 1 op de 3 bedrijven geen invloed op de keuze om handel te drijven met het Verenigd Koninkrijk.

Dit blijkt uit het onderzoek dat Banking Circleuitvoerde onder 337 managers van bedrijven die zakendoen met bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk. Bijna de helft (45%) van de bedrijven geeft aan zich geen zorgen te maken over verlies van klanten door Brexit.

Toch zegt een derde (30%) van de bedrijven bepaalde producten en diensten uit het Verenigd Koninkrijk niet meer te kunnen afnemen. Maar de helft van de bedrijven zegt juist hiervan geen hinder te ondervinden.

Een groot deel van de ondervraagde bedrijven zegt zich te hebben voorbereid op de hinder die Brexit veroorzaakt. Zo geeft de helft (50%) van de bedrijven aan precies te weten hoe groot de impact van de Brexit is op hun bedrijfsvoering. Tegelijkertijd kiest 61 procent bedrijven ervoor om hun bedrijfsvoering aan te passen aan de Brexit.

“Er is een duidelijke verdeeldheid zichtbaar in de resultaten”, aldus Marcus Yarbug van Banking Circle. “Dat is waarschijnlijk te wijten aan de impact die Brexit heeft op organisaties. Brexit vraagt van alle partijen enige vorm van aanpassing. Alleen zullen deze aanpassingen voor de ene organisatie ingrijpender zijn voor dan de ander.”

 

 

Gerelateerde artikelen