Banken verwachten zware tweede helft

NVB: "We houden er rekening mee dat het in de tweede helft van het jaar zwaar zal worden."

Het aantal verzoeken om hulp van banken om de coronacrisis is na een hausse in maart en april in iets rustiger vaarwater terechtgekomen. Toch willen de kredietverstrekkers zich niet rijk rekenen. Het is namelijk nog onzeker wat de gevolgen van de crisis voor klanten zijn na het aflopen van het tweede steunpakket van de overheid in oktober.

“We houden er rekening mee dat het in de tweede helft van het jaar zwaar zal worden”, zegt voorzitter Chris Buijink van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) in een gesprek met journalisten. “Het aantal aanvragen zien we afvlakken, tegelijkertijd zien we ook thema's die ons gaan raken bij andere sectoren”,vervolgt hij. Buijink wijst op slinkende orderboeken waar de technologische industrie mee te kampen zal krijgen.

Nederlandse banken hebben sinds het begin van overheidsmaatregelen tegen het coronavirus aan 149.000 ondernemers en 31.000 consumenten hulp geboden, waarmee bij elkaar 15,2 miljard euro was gemoeid. Het grootste deel ging om uitstel van afbetalingen, maar ook om extra financiering aan duizenden bedrijven.

(bron: ANP)

Gerelateerde artikelen