Alles op een scherm, in een applicatie

Het verzamelen van invoer- en uitvoerinformatie kost tijd, en tijd kost geld. Daarnaast worden er nog al eens wat fouten gemaakt. On-demand en real-life ap

“Veel financiële professionals worstelen met het fenomeen 'niet weten wat je niet weet'. Dat kan leiden tot onbewust onbekwaam handelen, met vroeg of laat desastreuze gevolgen,” zegt Pieter Hammerstein van Taric Support, ontwikkelaar van douane-tools voor de in- en uitvoer van goederen en producten.

Het blind varen op bijvoorbeeld de door de leverancier aangeleverde goederencodes kan leiden tot naheffingen en boetes komend van de fiscus of douane, in enkele gevallen zelfs jaren na dato. “Deze kunnen voor de betreffende CEO leiden tot een persoonlijke aansprakelijkheid en veroordeling,” zegt hij. “De goederencode is misschien wel het meest onderschatte basisgegeven van voor een geslaagde internationale transactie.”

Gespecialiseerde en gebruiksvriendelijke software en webapplicaties bieden uitkomst. “Alles op één scherm in één applicatie en alleen hetgeen laten zien wat op dat moment essentieel is, is van belang,” zegt Hammerstein. “Door de overtollige ballast weg te filteren  wordt het geheel overzichtelijk en loopt de gebruiker minder kans om belangrijke zaken over het hoofd te zien.”

Dit alles spaart veel tijd uit, en dus geld. “Via onze webapplicatie krijgt de internationaal acterende financial de broodnodige informatie ‘on demand’. Een tijdsbesparing van meer dan 25% is geen uitzondering,” zegt hij.

De verwachting is dan ook dat financials die deelnemen aan Financial Systems, specifiek degenen die in de internationale handel actief zijn, zich bij Taric Support zullen melden, zegt Hammerstein. “Wat dit jaar zo speciaal maakt is de komst van nieuwe btw-regels en de aankomende Brexit.”

Taric Support heeft een douane-platform voor in- en uitvoer ontwikkeld dat inzicht verschaft in alle relevante douane-informatie en gebruikstarieven. Voor meer informatie: www.taricsupport.nl

Gerelateerde artikelen