Alle videovergaderingen Zoom versleuteld

Ook met gratis versies Zoom zijn binnenkort vergaderingen versleuteld.

Zoom Video biedt binnenkort voor alle versies van zijn app voor videovergaderingen volledige versleuteling aan, waardoor de gesprekken niet kunnen worden onderschept door hackers. Het technologiebedrijf liet eerder deze maand weten alleen de betaalde variant van het vergaderprogramma volledig te willen beschermen. Dat leidde tot scherpe kritiek van privacyactivisten en Amerikaanse Congresleden.

Door versleuteling worden informatie en tussenliggende communicatie tussen twee gebruikers van een app gecodeerd. Voorheen schermde Zoom communicatie via zijn platforms slechts gedeeltelijk af, van de gebruiker tot servers van het bedrijf.

Zoom, dat door lockdownmaatregelen in korte tijd erg populair werd, kondigde eerder aan gesprekken volledig te versleutelen. Topman Eric Yuan maakte daarbij wel de kanttekening dat dit niet zou gelden voor zijn gratis versies, waar veruit de meeste mensen gebruik van maken. Volgens Zoom zouden onder meer de FBI en andere wetshandhavers uit niet-versleutelde informatie kunnen putten om mensen te identificeren die de dienst misbruikten.

(bron: ANP; foto Pexels, Pixabay)

Gerelateerde artikelen