Afslankproces Perry en Aktiesport afgerond: eigenaar zoekt overnameprooi

Het Britse JD Sports, moederbedrijf van de Nederlandse ketens Perry Sport en Aktiesport, is klaar met het afslanken van het winkelbestand in Nederland. Daarmee staan de winkels er volgens de Britten beter voor, meldden zij bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

JD Sports nam Perry Sport en Aktiesport in 2016 over uit de failliete boedel van United Sports Group (USG). De Britten betaalden 26,5 miljoen euro voor de ketens, die bezweken onder de malaise in de Nederlandse detailhandel. Sinds de overname zijn al een hoop winkels gesloten.

Perry en Aktiesport hebben nu samen meer dan honderd winkels. Ten tijde van het faillissement waren dat er circa 250.

JD Sports zag de totale omzet in de zes maanden tot eind juli uitkomen op 1,4 miljard pond (ruim 1,5 miljard euro). Dat betekende een stijging van 41 procent ten opzichte van de eerste jaarhelft van het gebroken boekjaar 2016. De winst voor belastingen steeg met 33 procent tot 103 miljoen pond.

De Britten profiteren volop van de drang van mensen om gezonder te leven. Daar hoort sporten bij. Het bedrijf verwacht voor het hele volledige boekjaar een winst die zal uitkomen aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 268 miljoen tot 290 miljoen pond. JD Sports blijft naar eigen zeggen kijken naar overnames.

(ANP)

Gerelateerde artikelen