ABN AMRO investeert in Amerikaanse FinTech Cloud Lending Solutions

ABN AMRO heeft een investering gedaan in het Amerikaanse FinTech-bedrijf Cloud Lending Solutions.

Dit is de tweede investering van door het Digital Impact Fund (DIF). Eerder investeerde het team van Hugo Bongers in de Zweedse FinTech Tink. DIF is het corporate venture capital fund van ABN AMRO dat zich richt op investeringen in FinTech-bedrijven.

Cloud Lending Solutions biedt een cloud-based platform voor leningen. Met dit platform wil ABN AMRO voor particuliere en corporate klanten sneller kredieten op de markt te brengen. 

 

Hugo Bongers, directeur van het Digital Impact Fund: “Onze investering in Cloud Lending Solutions voldoet aan de criteria van het Digital Impact Fund. CLS heeft een krachtig management team, een breed en innovatief productportfolio en een bewezen trackrecord. De onderneming laat een krachtige wereldwijde groei zien en kan deze met onze investering verder versnellen. We zijn verheugd om strategisch te gaan samenwerken met het team van CLS en haar aandeelhouders en om deel te gaan uitmaken van het brede ecosysteem van dit bedrijf. Voor het Digital Impact Fund is Lending is een belangrijk thema en deze investering is in lijn met de strategie.”

“We zijn blij met de duurzame steun van het Digital Impact Fund van ABN AMRO”, aldus Snehal Fulzele, ceo van Cloud Lending Solutions. “We kijken ernaar uit om samen met DIF onze wereldwijde voetafdruk te vergroten en onze kredietportefeuille verder uit te breiden.”
 

Lees ook:
“Investeren vanuit een fonds is veel effectiever”
 

Gerelateerde artikelen