89 procent van de organisaties innoveert sneller met de cloud

Volgens meer dan 85 procent van de ondernemingen helpt de cloud hen sneller te innoveren. Dat blijkt uit de Nederlandse resultaten van een nieuw onderzoek van Oracle, uitgevoerd door IDG Connect.

Meer dan de helft (59 procent) zegt binnen twee jaar cloud maturity te hebben bereikt, terwijl de zorgen over een overstap naar de cloud zijn veranderd.
 
De drempels voor organisaties om voor de hybride cloud te gaan, lagen voorheen op het gebied van security. Nu hebben ze plaatsgemaakt voor zorgen als het beheer van meerdere IT-architecturen en netwerkbandbreedte. Voor bedrijven die private-cloudinfrastructuren bouwen, blijft beveiliging zorg nummer één.
 
De belangrijkste resultaten van het onderzoek op een rij.
• 89 procent van de respondenten zegt dat de cloud hen helpt sneller te innoveren. 52 procent geeft aan dat de cloud helpt bij het behoud van bestaande klanten. Bij 63 procent helpt de cloud nieuwe klanten aan te trekken.
• Een op de vijf bedrijven (19 procent) heeft de status van ‘cloud maturity’ bereikt. Meer dan de helft (59 procent) zegt dat punt binnen twee jaar te bereiken.
• Voor 33 procent van de respondenten is kostenefficiëntie de belangrijkste succesfactor voor hybride-cloudimplementaties en voor 26 procent het opbouwen van een goede relatie met een leverancier.
• De grootste drempels voor adoptie van de hybride cloud zijn het beheer van meerdere IT-architecturen (70 procent geeft dat aan), netwerkbandbreedte (56 procent) en de relatie met de IT-leverancier (48 procent).
 
Johan Doruiter, Senior Vice President van Oracle Systems in EMEA: “Nu de cloud snel de fase van volwassenheid bereikt, zien we een verandering in hoe ondernemingen kijken naar de belangrijkste voordelen en uitdagingen van adoptie. Voorheen waren er grote zorgen over databeveiliging en betrouwbaarheid, nu worden die door de meeste ondernemingen zelfs genoemd als grootste voordelen van de cloud. De zorgen die van oudsher spelen zijn vervangen door de complexiteit van het beheer van meerdere IT-architecturen en netwerkbandbreedte. Voor organisaties die nu een volwassenheid in de inzet van cloud hebben bereikt, is het steeds belangrijker om hun publieke, private en hybride omgevingen te kunnen overzien in één geconsolideerd overzicht.”
 
“We zien een begrijpelijk verschil in focus op security tussen private- en hybride-cloudimplementaties”, zegt Bob Johnson, Vice President en principal analyst bij IDG Connect. “Voor bedrijven die zich richten op private-cloudimplementaties is beveiliging de grootste zorg. Dat geeft aan dat enterprise-workloads zich naar de cloud verplaatsen. Organisaties met de hybride mix van on-premise en publieke-clouddiensten zien de voordelen van het openstellen van hun infrastructuur aan partners en klanten, waardoor ze profiteren van krachtigere, meer ontwikkeldere en geavanceerdere securitysystemen.”

Gerelateerde artikelen