60 procent bedrijven ziet toekomst in hybrid cloud

Uit onderzoek van Rackspace Hosting blijkt dat de meerderheid van bedrijven vindt dat de beperkingen van de public cloud steeds duidelijker worden. Het platform als een 'one size fits all' oplossing zorgt ervoor dat bedrijven voor specifieke applicaties of workloads overstappen naar een hybrid cloud-infrastructuur (gebruik van public cloud, private cloud en dedicated servers in verschillende combinaties).

Het onderzoek, uitgevoerd door onafhankelijk marktvorser Vanson Bourne, ging in op het gebruik van de verschillende typen cloud (public, private en hybrid) bij bedrijven. Hiervoor werden 400 IT-beslissers ondervraagd die werkzaam zijn bij zowel publieke als private ondernemingen met meer dan 1.000 medewerkers in de VS en Europa.

Hoogtepunt
Zo blijkt dat 60 procent van de respondenten specifieke applicaties of workloads gedeeltelijk (41 procent) of geheel (19 procent) uit de public cloud weghaalt. Dit vanwege de beperkingen van de public cloud of de mogelijkheden die andere platformen, zoals de hybrid cloud bieden. Ook toont het onderzoek aan dat de meerderheid (60 procent) van de IT-beslissers de hybrid cloud eerder als hoogtepunt in hun transitie naar de cloud zien, dan een opstapje naar de public cloud voor al hun cloud-behoeften. **

Het onderzoek van Rackspace laat zien dat de hybrid cloud door bijna driekwart (72 procent) van de respondenten wordt gebruikt voor een deel van hun applicatieportfolio. De belangrijkste redenen die respondenten gaven voor het verkiezen van de hybrid cloud boven de public cloud voor specifieke applicaties of workloads zijn: betere beveiliging (52 procent), meer controle (42 procent) en verhoogde performance en betrouwbaarheid (37 procent).

Belangrijkste voordelen hybrid cloud
De onderzoeksresultaten worden bekrachtigd door gebruikers van de hybrid cloud. Zij noemen als belangrijkste voordelen: meer controle (59 procent), betere beveiliging (54 procent) en betrouwbaarheid (48 procent), lagere kosten (46 procent) en hogere performance (44 procent). Vooral de gemiddelde vermindering in overall kosten door het gebruik van de hybrid cloud, is met 17 procent substantieel.

John Engates, CTO bij Rackspace: “De uitkomsten van het onderzoek laten zien dat de hybrid cloud voor veel organisaties de volgende cloud is. Ze zijn wellicht gestart met alleen een public cloud, maar realiseren zich dat deze benadering grenzen heeft terwijl zij zich verder hebben ontwikkeld. Ze stappen over op de hybrid cloud, omdat een dergelijk platform het beste van de public cloud, private cloud en dedicated servers combineert. Bovendien biedt het een architectuur die volledig aansluit bij hun specifieke behoeften. In plaats van bijvoorbeeld een grote database laten draaien in de public cloud, wat veel problemen kan opleveren, kunnen bedrijven profiteren van de hybrid cloud en dezelfde database veel efficiënter benutten met een dedicated server.”

Bron: Rackspace

** Slechts 13 procent gaf aan dit niet zo te zien en 27 procent had hier geen mening over of wist het nog niet.

Gerelateerde artikelen