58.000 euro nodig om 800 te vinden

KPMG had 58.000 euro publiek geld nodig om 800 euro aan onterechte declaraties te vinden.

Het onderzoek dat KPMG heeft uitgevoerd naar mogelijke fraude met provinciegeld door de Zeeuwse PVV heeft meer dan 58.000 euro gekost. Het onderzoek resulteerde in het vinden van maar liefst  816,75 euro aan onterechte declaraties.

Commissaris van de koning in Zeeland, Han Polman, noemde de kosten in zijn antwoord op vragen die hierover gesteld waren. Het onderzoek was aanbesteed voor ongeveer 24.000 euro. “Op grond van de eerste bevindingen en ontvangen signalen was er aanleiding voor een verdiepingsslag in het onderzoek, waarvoor een vervolgopdracht is verstrekt voor circa 33.058 euro”, aldus Polman.

Hij zei verder dat er gezien de ernst van de aard en omvang van de beweerde onregelmatigheden op korte termijn specifieke deskundigheid nodig was om de feiten te achterhalen voor zover die betrekking hadden op de verantwoording van de bestede publieke middelen. Er was niet overwogen om bij meerdere partijen een offerte op te vragen. KPMG kwam zelf recent in het nieuws door grootschalige fraude in eigen huis. Het moet daarvoor in de VS een miljoenenboete betalen.

(bron: Accountancy van morgen)

Gerelateerde artikelen