57 procent finance professionals gaat meer investeren in IT

Volgens recent onderzoek van FM.nl en Financial Systems, dé beurs voor financiële software die zal plaatsvinden op 22 mei, gaat 57 procent van de financiële professionals de komende jaren meer investeren in IT. Voor 32 procent blijven investeringen gelijk, en 9 procent gaat minder investeren.

Veel experts op het gebied van finance & IT denken dat het belang van IT voor organisaties toeneemt. Zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen, is het cruciaal voor financials om hun (informatie)systemen optimaal in te richten. 

Veel financials (57 procent) geven aan meer te gaan investeren in IT de komende jaren. Dit doen zij onder meer in ERP-systemen, financiële pakketten en andere IT-systemen. Er zijn ook financials die aangeven gelijk of juist minder te gaan investeren, bijvoorbeeld omdat ‘overleving nu het belangrijkste is’ of ‘we afgelopen jaren al fors geïnvesteerd hebben en nu werken aan volledige integratie’.
Beheerskosten IT nemen toe
Op het gebied van beheerskosten verwacht maar liefst 47 een toename. 26 procent denkt dat de beheerskosten van IT gelijk blijven en 24 procent verwacht een afname. De verwachte toename heeft te maken met de hogere eisen die gesteld worden aan IT op het gebied van functionaliteit en veiligheid. De cloud en een efficientere inrichting dragen volgens de respondenten weer bij aan het verlagen van de beheerskosten. 
__________________________________________________________________________________ 
Bezoek Financial Systems 2014: Unlock the Power of Technology
Kom 22 mei 2014 naar Financial Systems, dé IT beurs voor financiële professionals.
– Ontmoet meer dan 30 topaanbieders en 1.000 professionele bezoekers op één dag
– Compleet overzicht van de Nederlandse markt voor financiële software
– Doorlopend programma van expertsessies en productpresentaties
Ontdek de laatste trends en ontwikkelingen in Finance & IT op donderdag 22 mei in NBC Nieuwegein.
Registreren voor een gratis bezoek? Klik hier om gratis aan te melden voor Financial Systems 2014
__________________________________________________________________________________
 

Gerelateerde artikelen