5 excuses om niet met Business Intelligence te beginnen

Redenen om niet met BI te beginnen en de redenen waarom je daarom vooral niet nog langer moet wachten.

Of je wel of niet begint met Business Intelligence hangt af van een aantal redenen. Misschien weet je niet wat het is of wat het doet. Lees in dat geval deze pagina over Business Intelligence. Als je dat wel weet zijn er alsnog een aantal gehoorde redenen om niet te beginnen. We zetten er een aantal uiteen en geven je ook een reden waarom je niet zou moeten wachten om die reden.

1. De datakwaliteit is niet goed

Dit is een typisch kip en ei verhaal. Maar het mooie is dat een goed achterwerk hier al een groot deel van het probleem oplost. In de IT is ‘Garbage in, garbage out’ een mooi gezegde. Dat is bij Business Intelligence zeker ook van toepassing. Maar door een solide backend te kiezen, zorg je ervoor dat lege of verkeerd ingevulde velden snel worden gedetecteerd. Daar kun je dan direct iets aan doen door ze alsnog in te (laten) vullen.

2. Te duur

Business Intelligence was tien jaar geleden iets voor ‘de grote bedrijven’. Inmiddels is de prijs een stuk toegankelijker geworden. Om je wat perspectief te geven, Power BI kost 8,40 euro per user per maand. Uiteraard komen daar nog wat kosten bij voor implementatie en backend software.

Te duur is het pas als je het niet terugverdient. Voor ons is het lastig aan te geven hoe snel je het terugverdient, maar wij hebben inmiddels meer dan 250 bedrijven geholpen met BI. Onze klanten geven aan op veel vlakken verbeteringen te zien in het bedrijf. Of het nu om productieverbetering of een verbeterde inkoop gaat, in iedere tak van sport zit voortgang.

3. We gaan eerst zelf een Data Warehouse bouwen

Dat kan natuurlijk, maar de vorige reden wordt dan wellicht waarheid. Als je niet dagelijks met SQL en het bouwen van Data Warehouses bezig bent, wordt het vaak een omvangrijk project. Vergelijk het met een bouwvakker die een muur bouwt. Die doet dat heel behendig en heeft dat zo voor elkaar. Je kunt het natuurlijk best zelf, maar of de muur vervolgens recht staat is de vraag.

Hillstar heeft een standaard Data Warehouse klaarstaan dat plug-and-play geïmplementeerd wordt. Alle relaties tussen verschillende data is daarin al gelegd. Je voegt dan in hele korte tijd heel veel waarde toe aan je interne processen.

4. Onze mensen kunnen daar niet mee werken

Als binnen de onderneming niet genoeg kennis is, is dat niet direct een probleem. Business Intelligence is bedoeld als ondersteuning voor verschillende rollen binnen een onderneming. Bij Hillstar maken we vaak rolgedreven dashboards die specifieke KPI’s in beeld brengt voor verschillende afdelingen en niveaus. Daar hoef je als gebruiker alleen maar naar te kijken en je ziet direct wat er aan de hand is.

Verder levert Hillstar managed services. Je kunt het beheer volledig bij ons neerleggen of bijvoorbeeld trainingen volgen binnen de Hillstar Academy. Binnen de Academy bieden we voor zowel technische als functionele rollen input en kunnen we je hele afdeling op snelheid brengen.

5. Ons bedrijf is al perfect!

Tja, dat vinden we natuurlijk allemaal! Maar toch, als je iets beter gaat kijken en je bedrijfsdata aanspreekt, dan zie je dat er toch altijd iets te verbeteren valt. Wat voornamelijk opbreekt wanneer je denkt dat je alles al goed doet, is dat de concurrentie nooit stil staat. Wanneer zij dat 360° klantbeeld al wel hebben en jij nog niet, zijn zij slimmer dan jij en wordt je vroeg of laat ingehaald.

Zet daarom ook jouw bedrijfsdata in en onderneem slimmer!

Gerelateerde artikelen