4 Kerntaken van de moderne CFO

De zich in snel tempo voltrekkende digitalisering bij organisaties wereldwijd, vraagt om een herdefiniëring van de rol van de senior financials in de onderneming.

Onderzoek in opdracht van Accenture en Oracle onder meer dan 1200 CFO’s en andere bestuurders wijst uit dat CFO’s graag een sturende rol willen spelen in de weg naar succesvolle digitale transformatie.
 
Dee Houchen, senior Product Marketing Director Applications ERP bij Oracle vertelt over het onderzoek: “Een explosie van beschikbare informatie en nieuwe manieren van samenwerken, zorgen ervoor dat de CFO zich idealiter niet langer meer exclusief bezighoudt met het bewaken van de kosten. De moderne CFO is constant op zoek naar nieuwe businessmodellen. Met zijn vlijmscherpe analytische inzichten kan hij de andere functies binnen het bedrijf van dienst zijn in het aanboren van nieuwe bronnen van omzet en winst.”
 
Uit het onderzoek komt naar voren dat de moderne CFO verschillende rollen te vervullen heeft.
 
1. De technology evangelist: Steeds meer CFO’s treden op als aanvoerder van bedrijfsbrede transformatie projecten. De CFO is hier met zijn analytische inzichten bij uitstek geschikt voor.
 
2. De CFO als partner voor andere business units in het ontwikkelen van hun strategie
 
3. Hij geeft inzichten aan de rest van de organisatie: De moderne CFO kijkt vooruit en blijft niet steken bij het presenteren van historische data van de onderneming. Hij kan als geen ander het verhaal achter de cijfers vertellen en zo mede de koers van het bedrijf bepalen.
 
4. De moderne CFO draagt bij aan het opvoeren van de efficiency van de operatie 
 
Meer lezen over de veranderende rol van de CFO en andere finance professionals?
 
Gerelateerde artikelen