3 miljard contactloze betalingen in de afgelopen 12 maanden in Europa

De mijlpaal van 3 miljard contactloze betalingen in de afgelopen twaalf maanden is bereikt, dit is bijna een verdriedubbeling vergeleken met het jaar ervoor.

Europese consumenten gebruikten hun kaarten 360 miljoen keer voor een contactloze betaling in april– dat zijn bijna 140 transacties per seconde en een toename van 150 procent ten opzichte van de 143 miljoen transacties in april 2015. Opmerkelijk is dat het gemiddelde bedrag dat contactloos werd betaald met 12 procent toenam tot 13,83 euro. 
Van alle door Visa Europe afgehandelde persoonlijke betalingen is het aandeel contactloze betalingen gestegen van 1 op de 60 in 2013 tot meer dan 1 op de vijf vandaag. De populariteit van de snelle betaalmethode is toegenomen doordat veel winkels waar consumenten komen voor hun dagelijkse boodschappen contactloze betalingen zijn gaan accepteren. 
Consumenten gebruiken contactloos betalen om bijvoorbeeld hun lunch of koffie af te rekenen; restaurants maken de grootste toename van contactloze transacties door (153%) gevolgd door algemene retail (146%) en supermarkten (119%) en overige eetgelegenheden zoals fastfood restaurants (96%).
Er zijn nu meer dan 3,2 miljoen terminals in winkels en restaurants in gebruik in Europa, een groei van 23 procent ten opzichte van de 2,6 miljoen in april 2015. Dit aantal zal verder toenemen, omdat vrijwel alle terminals die worden verspreid in Europa vanaf dit jaar uitgerust zijn met de technologie die contactloos betalen mogelijk maakt. Dit helpt ondernemers bij het bereiken van het doel om alle terminals in Europa geschikt te maken voor contactloze betalingen in 2020. Visa Europe werkt samen met banken en andere partners om te zorgen dat alle consumenten in 2020 toegang hebben tot ten minste een device waarmee zij contactloos kunnen betalen (zoals een betaalpas, mobile, wearables etc.).
Bron: VISA

Gerelateerde artikelen