26% van alle wereldwijde internetbetalingen verloopt nu mobiel

Nu de wereld overstapt op mobiele technologie, groeit volgens de Index het percentage mobiele betalingen. Dit is de eerste keer dat mobiele betalingen meer dan een kwart van alle wereldwijde internettransacties vertegenwoordigen sinds Adyen, een dienstverlener van technologie voor wereldwijd betalingsverkeer, in juni 2013 van start ging met de publicatie van zijn Mobile Payments Index.

“In alle sectoren, waaronder de retailsector, game-industrie, online ticketverkoop en uiteraard de handel in digitale producten, zien we de opkomst van succesvolle ondernemingen die gebruikers een volledig mobiele ervaring bieden. Voor veel bedrijven is mobiel van een belangrijk verkoopkanaal uitgegroeid tot het strategische verkoopkanaal. De versnelde groei van het aantal wereldwijde mobiele betalingen in het laatste kwartaal van 2014 draagt hieraan bij”, aldus Roelant Prins, de Chief Commercial Officer van Adyen. “Een ‘mobile first’-strategie wordt voor meer bedrijven een realiteit nu we het eerste kwartaal van 2015 ingaan.” 
 
In het vierde kwartaal van 2014 werd 25,8% van alle wereldwijde online betalingen uitgevoerd vanaf een mobiel apparaat. Dit is een stijging van 11% ten opzichte van het derde kwartaal van 2014 (23,3%) en een toename van 37% ten opzichte van het vierde kwartaal van 2013 (18,8%). In december was sprake van het hoogste percentage mobiele betalingen (26,6%), op de voet gevolgd door november (26,1%). Deze eindejaarspiek doet vermoeden dat internetconsumenten sterker geneigd zijn om aankopen te doen vanaf een mobiel apparaat in het drukke winkelseizoen van november en december.
 
iPhone nek aan nek met iPad, Android-toestellen maken inhaalslag
In de strijd tussen mobiele merken behield de iPad een kleine voorsprong met 34% van alle mobiele transacties. Voor de iPhone lag dit percentage op 32,3%. Smartphones met Android waren goed voor 25,3%. Dit is een enorm verschil ten opzichte van het vierde kwartaal van 2013, toen meer dan 40% van alle mobiele betalingen werd gedaan op een iPad, 32% op een iPhone en slechts 20% op Android-telefoons.

___________________________________________________________________________________________________
Bezoek gratis Financial Systems, dé vakbeurs voor financiële software

Bent u op zoek naar perfecte financiële software? 
Kom donderdag 21 mei 2014 naar dé jaarlijkse IT beurs voor financiële professionals:
• Ontmoet 30 topaanbieders en honderden professionele bezoekers op 1 dag
• Compleet overzicht van de Nederlandse markt voor financiële software
• Doorlopend programma van expertsessies en productpresentaties
Entree is kosteloos voor de doelgroep. Meld u direct aan via http://Financial-Systems.nl
___________________________________________________________________________________________________  
 
Als de huidige trends zich voortzetten, bestaat de kans dat Android in de tweede helft van dit jaar de iPhone en iPad voorbijstreeft. De iPad zal naar alle verwachting op korte termijn zijn voorsprong op de iPhone verliezen.
 
Smartphone-transacties rijzen de pan uit, tablets kruipen vooruit
Smartphones lieten tablets nog verder achter zich als populairste mobiele apparaat voor het doen van online aankopen. 58% van alle mobiele transacties werd verricht op smartphones en 42% op tablets. Dit lag in de lijn der verwachting: in het vierde kwartaal van 2013 lag de verdeling op circa 53% voor smartphones en 47% voor tablets. Deze ontwikkeling houdt verband met de wereldwijde trend om smartphones te voorzien van grotere schermen.
 
Het transactievolume voor tablets blijft echter groeien. 10,8% van alle wereldwijde internetbetalingen in het vierde kwartaal was afkomstig van tabletgebruikers. In het derde kwartaal bedroeg dit percentage nog 10%.
 
Online versus winkelbetalingen met tablets en smartphones
Net als bij vorige edities van de Mobile Payments Index vertegenwoordigden smartphone-transacties zo’n 20% van alle online betalingen voor digitale goederen (zoals games, abonnementen, hotelreserveringen en tickets). Tablets vertegenwoordigden slechts 7% van alle transacties. Bij retailproducten (zoals kleding, meubels, huishoudelijke apparaten en boodschappen) zijn de verhoudingen omgekeerd. Smartphones vertegenwoordigen minder dan 10% van alle winkelbetalingen en tablets 19%. Dit wijst erop dat winkelbezoekers er nog altijd de voorkeur aan geven om fysieke producten aan te schaffen via tablets. Als het gaat om betalingen voor online diensten zijn ze echter eerder geneigd om een smartphone te gebruiken.
 
Bron: Adyen Mobile Payments Index
 
__________________________________________________________________________
De Dutch FinTech Awards 2015 is hét platform voor toonaangevende FinTech-bedrijven. Duizenden banen in de bankwereld verdwijnen binnen enkele jaren door talloze ‘FinTech- startups’. Innovatieve bedrijven staan te popelen om talloze gefrustreerde klanten van financiële instellingen van dienst te zijn. Wereldwijd wordt er meer en meer geïnvesteerd in techbedrijven die de gevestigde orde graag omver willen werpen. Neem deel. Word lid van de FinTech Community, bezoek de FinTech Events, meld u aan voor de Dutch Fintech Awards 2015
__________________________________________________________________________
 

Gerelateerde artikelen