Minimumtarief voor ZZP'ers riskeert gevangenschap in armoede.

Uit onderzoek van de CBS blijkt dat ondernemers de grootste kans hebben om miljonairs te worden. Maar het starten van een eigen bedrijf is geen garantie voor financiële succes. Van alle Nederlandse miljonairs is 80 procent een ondernemer. Aan de andere kant van het ondernemersspectrum staat de 8,6 procent van ZZP'ers met een inkomen onder het bestaansminimum. 

Van alle Nederlandse ZZP’ers leven er 8,6 procent onder het bestaansminimum. Het kabinet wil een minimum tarief vaststellen om ZZP’ers te helpen, maar het mes snijdt hierbij aan beide kanten. De vrees is dat als het minimumtarief wordt ingevoerd, het ook de nieuwe evenwichtsprijs voor ZZP’ers zal worden, waardoor veel ZZP’ers blijven hangen op het minimumniveau.

Wat is de waarde van een bedrijf?

Krijg jij wel genoeg geld voor de aandelen van jouw bedrijf bij verkoop? Hoe weet je dat je als koper niet teveel betaalt? De cursus Business Valuation geeft praktische antwoorden op deze en andere vragen als: hoe bereken je de juiste waarde van een bedrijf en hoe overtuig je anderen ervan dat dit de juiste prijs is? 

Bekijk het programma


(bron: FD)