Ziekenhuizen starten nieuwe benchmark

Vijf topklinische ziekenhuizen zijn onlangs een zesjarig project gestart om hun personeelsbeleid te verbeteren. Onderzoeksbureau SKB zal in die periode werkbelevings- en vitaliteitsonderzoeken onder de medewerkers verrichten. Door onderling de resultaten te vergelijken wordt duidelijk waar de ziekenhuizen van elkaar kunnen leren.

Met dit project bereiden de deelnemende ziekenhuizen zich voor op een steeds krappere arbeidsmarkt en toenemende kwaliteits- en prestatie-eisen. Door met evidence based onderzoek te werken, krijgen de ziekenhuizen een haarscherp beeld van knelpunten in het werk en mogelijke gevolgen daarvan op bijvoorbeeld de motivatie en het energie-niveau van de medewerkers. Zo kunnen ze beter maatregelen nemen voor een duurzaam personeelsbeleid.

De vijf ziekenhuizen die starten met dit project zijn: Martini Ziekenhuis (Groningen) , Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (Amsterdam), Antonius Ziekenhuis (Nieuwegein), Catharina Ziekenhuis (Eindhoven) en het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (Nijmegen).

Een aantal andere ziekenhuizen heeft al belangstelling getoond om bij dit project aan te sluiten, of heeft reeds besloten zich ook te toetsen aan deze nieuwe benchmark.

 

Bron: Tijdschrift Financieel Management: Public Update ism Hopstaken & De Haan

Gerelateerde artikelen