Zesde periode coronasteun NOW gaat in

Ondernemers kunnen vanaf maandag 26 juli opnieuw beroep doen op versoberde loonsteun.

Ondernemers die zijn getroffen door de coronacrisis kunnen met ingang van maandag voor de zesde keer loonsteun aanvragen bij het UWV. De subsidieregeling is voor deze periode wat versoberd. Nu veel lockdownmaatregelen zijn opgeheven, kunnen werkgevers geen 100 procent omzetverlies meer opgeven.

De zesde periode voor de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) bestrijkt de maanden juli tot en met september. Werkgevers bij wie de inkomsten in die periode met meer dan 20 procent daalden, kunnen het UWV vragen om een deel van hun loonkosten op zich te nemen.

Het maximale omzetverlies dat ze kunnen opgeven, is ditmaal beperkt tot 80 procent. De overheid blijft wel, net zoals in de voorgaande periodes, 85 procent van de loonsom vergoeden. Een groot deel daarvan maakt het UWV als voorschot over. Het definitieve bedrag waarop werkgevers recht hebben wordt later vastgesteld.

Het UWV merkte dat er in de vijfde NOW-periode veel minder behoefte was aan de loonsubsidies dan in voorgaande periodes. In totaal werden 45.000 verzoeken om financiële steun goedgekeurd, goed voor voorschotten van zo’n 1,4 miljard euro. In de vierde periode ging het nog om 74.000 toegekende aanvragen en 3,2 miljard euro aan voorschotten.

Gerelateerde artikelen