Zachte leningen beschikbaar voor duurzame ondernemers

De  Europese Investeringsbank en de Rabobank lanceren alweer hun zesde “impactlening” om duurzaam ondernemerschap te ondersteunen. Sinds 2015 profiteerden al meer dan 470 Nederlandse bedrijven van rentekortingen via deze door de EIB gesteunde impactleningen van de Rabobank.

De impactleningen zijn beschikbaar voor ondernemers en MKB-bedrijven die een van de geselecteerde duurzaamheidslabels voeren. Hiermee zijn de inzet en inspanningen gecertificeerd om hun bedrijf sociaal en ecologisch duurzamer te maken.

Impactleningen zijn beschikbaar voor ondernemers die koplopers zijn in hun sector, zich aantoonbaar bezighouden met maatschappelijk verantwoord ondernemen en een van de geselecteerde labels bezitten.

Aanvragen voor een impactlening moeten voldoen aan de normale voorwaarden van de EIB en de Rabobank. Impactleningen zijn beschikbaar voor bedrijven met maximaal drieduizend werknemers. De totale investering mag niet groter zijn dan 25 miljoen euro. De hoofdsom van de impactlening is begrensd op 7,5 miljoen euro. De uiteindelijke goedkeuring van de lening berust bij de Rabobank.

 

Gerelateerde artikelen