Winkels binnenstad hard geraakt

Winkels hebben door corona tot de helft minder omzet en bezoekers.

Winkeliers in centra van grote steden draaien door de coronacrisis een kwart minder omzet dan een jaar geleden. In Utrecht, Rotterdam en Den Haag daalde de omzet met ongeveer een derde. In Amsterdam, afhankelijk van toerisme, was de omzetdaling het grootst. Hier bedroeg bijvoorbeeld de omzet tussen maandag 5 oktober en zondag 11 oktober slechts 44 procent van de opbrengsten in dezelfde week vorig jaar. Dat meldt de brancheorganisatie voor non-foodwinkels INretail, die de omzetcijfers van winkelketens over vorige week vergeleek met die van een jaar eerder.

Door de coronacrisis is het ook veel leger in winkelstraten. De overheid roept op om vooral in je eentje en doelgericht aankopen te doen, waardoor er minder gewinkeld wordt om het plezier ervan. Volgens INretail kregen winkels in Amsterdam en Den Haag grofweg de helft van het aantal bezoekers van vorig jaar over de vloer. In Utrecht en Rotterdam daalde het aantal bezoekers met respectievelijk 44 en 45 procent.

.ad-style * { font-size: 18px; line-height: 30px; color: #555; }

Groei van financieel vakman naar strategisch partner

Wil jij als financieel vakman doorgroeien naar strategisch partner? Volg de vijfdaagse Masterclass De Nieuwe CFO; Strategisch Financieel Management. Ontvang inzicht in strategisch financieel management en ontdek wat er op de agenda staat van de nieuwe CFO.

Bekijk het programma en data

(bron: ANP; foto: K Mitch Hodge, Unsplash)

Gerelateerde artikelen