Winkelketens moeten maatregelen nemen door personeelstekort

Winkels openen later, schrappen koopavonden of blijven zelfs hele dagen dicht.

Dat blijkt uit navraag van BNR bij tientallen ketens en brancheorganisatie INretail.

Hoe winkels het personeelstekort precies te lijf gaan loopt uiteen. “Ketens besluiten soms om een filiaal te sluiten en medewerkers te spreiden over andere winkels”, legt Paul te Grotenhuis van INretail uit. “Het gebeurt ook dat een winkel op bijvoorbeeld maandag en dinsdag dicht blijft.”

Primark kiest ervoor zijn deuren later te openen, laat een woordvoerder aan BNR weten. “Daarnaast hebben we een deel van de paskamers in onze winkels gesloten, om een betere bezetting te hebben bij onze kassa’s en op de winkelvloer.” Ook Praxis moet noodgedwongen de openingstijden wijzigen. Hier sluit een deel van de winkels op bepaalde dagen juist eerder.

Ook andere ketens – waaronder C&A, Zeeman, Kruidvat en Domino’s Pizza – moesten hun winkels de afgelopen maanden incidenteel dicht doen. C&A schrapte in sommige filialen bijvoorbeeld koopavonden “door een te krappe bezetting vanwege ziekte”. De HEMA benadrukt bij monde van een woordvoerder dat aanpassing van de openingstijden een “uiterste middel” is.

(ANP MediaWatch)

Gerelateerde artikelen