Winkelketen Halfords failliet verklaard

Winkelketen Halfords, bekend van onderdelen voor fietsen en auto's, is vandaag failliet verklaard. Het faillissement betreft de 102 eigen winkelvestigingen in Nederland en het hoofdkantoor in Veenendaal. Dit heeft de rechtbank Midden-Nederland laten weten. Het bedrijf heeft 536 medewerkers.

Halfords heeft het faillissement zelf aangevraagd. Het bedrijf schrijft het faillissement in een verklaring toe aan ‘veranderende marktomstandigheden en een economisch klimaat dat slechts moeizaam herstelt’.
Halfords werd op 30 juni 2013 door de Macintosh Retail Group voor het symbolische bedrag van 1 euro verkocht aan Peter jan Stormmesand, de algemeen directeur van Halfords. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Macintosh wilde al enkele jaren van het bedrijf af en bood Halfords 9,5 miljoen euro aan leningen om de managementbuy-out mogelijk te maken.
Stormmesand sloeg vervolgens aan het hervormen. Er werd fors gesneden in het personeelsbestand en er werden andere bezuinigingsmaatregelen genomen. Daarnaast werd de winkelformule aangepast en kwam de focus te liggen op ‘mobiliteit’ in algemene zin en niet slechts op fietsen en auto’s. 
Daarnaast werd er een jaar gewerkt aan een nieuwe website, waarmee het bedrijf meer inkomsten uit de online verkopen moest gaan halen. Die website ging vorige maand online. Nu het faillissement bekend is geworden kan men concluderen dat de veranderingen niet ingrijpend genoeg zijn geweest en/of te laat zijn doorgevoerd. 
__________________________________________________________________________
Bent u ondernemer, manager, jurist, accountant, adviseur of financier? Bent u (binnenkort) betrokken bij een faillissement, sanering of doorstart? Dan is de cursus Corporate Recovery voor u onmisbaar. De cursus biedt u praktische antwoorden op uw vragen: Hoe koop ik een bedrijf uit een faillissement en hoe voer ik een succesvolle doorstart uit? Meld u direct aan
__________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen