Win met eigen open data app

Zelf ontwikkelde toepassing om gebruik te maken van open overheidsdata kan 20.000 euro verdienen.

Dit jaar wordt voor de vierde keer de Stuiveling Open Data Award (SODA) uitgereikt voor de beste toepassing die gebruikmaakt van open data van de Nederlandse overheid. Dit kan bijvoorbeeld een website of app zijn. De award met de beloning van 20.000 euro wordt op 21 november uitgereikt in de LocHal in Tilburg tijdens het event Mindlab – Beyond Media. Het inzenden van toepassingen kan tot en met 20 oktober.

De prijs, kortweg SODA,  is vernoemd naar oud-president van de Algemene Rekenkamer Saskia Stuiveling. Zij was tot 2015 het gezicht van de Rekenkamer en heeft zich steeds hard gemaakt voor open data. De prijs wil stimuleren dat openbaar toegankelijke gegevens gebruikt worden voor toepassingen die maatschappelijke, democratische of economische meerwaarde hebben.

De jury van SODA2019 bestaat uit: Arno Visser (president Algemene Rekenkamer, voorzitter), Marianne Linde (gemeente Tilburg), Marleen Stikker (Waag Society), Michiel Leenaars (Internet Society Nederland), Ramona de Jong (Consumentenbond, winnaar SODA2017) en Tom Kunzler (Open State Foundation, winnaar SODA2018).

Lees ook: Doe meer met data!


(bron: Algemene Rekenkamer)

Gerelateerde artikelen