Wiegel: ‘VVD moet vasthouden aan verlaging belastingen’

Bij het opstellen van een nieuw belastingplan moet de VVD vasthouden aan verlaging van de belastingen. Dat is nodig omdat de liberalen coalitiegenoot PvdA al veel hebben gegund. ''De VVD is de PvdA wel heel erg tegemoetgekomen", zegt VVD-prominent Hans Wiegel zondag in het televisieprogramma Business Class.

Wiegel doelt onder meer op het inperken van de topinkomens in de (semi)publieke sector, waar de Eerste Kamer eind vorig jaar mee instemde. 
Deze wet komt uit de koker van PvdA-minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken. VVD-ministers Edith Schippers van Volksgezondheid en Stef Blok van Wonen lieten weten de nieuwe normen niet meteen in te kunnen voeren.
Wiegel schaart zich achter de opvatting van voorzitter Ankie Broekers-Knol van de Eerste Kamer over de eventuele Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB), waarmee de aangepaste wet over zorgpolissen aangenomen zou kunnen worden.
Deze wet sneuvelde in de Eerste Kamer door verzet van drie PvdA-senatoren. Broekers-Knol vindt het inzetten van een zo’n Algemene Maatregel van Bestuur in strijd met de Grondwet. Wiegel zegt in Business Class dat zijn partijgenote groot gelijk heeft: ”Het is een doodlopende weg.”
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 

Gerelateerde artikelen