Wie wint de prestigieuze Huub van Rozendaal Award?

Ze zijn bekend, de vier genomineerde CFO's van familiebedrijven die onderling de strijd aangaan voor de prestigieuze Huub van Rozendaal Award!

Wie wordt de opvolger van Paul van der Kroft van Terberg Group, die vorig jaar de prijs kreeg toegekend? Woensdag 14 november zal de winnaar tijdens FM Dag in Den Bosch (Congrescentrum 1931) bekend worden gemaakt.

Het kwartet dat de onderlinge strijd aangaat: Willemien Boot (Auping), Rimco de Groot (Mourik), Wouter Harlaar (Hessing Supervers) en Ton Wallast (Priva). De prijs is vernoemd naar Huub van Rozendaal, vorig jaar overleden en voormalig CFO van Sligro. Van Rozendaal was pleitbezorger om naast corporates, ook familiebedrijven een grotere rol in de wereld van financials te  geven.

Michael van Asperen, Financial Management community manager bij het organiserende Alex van Groningen BV: “Net onder de Top 500 van grote corporates zijn er erg veel bedrijven met een omzet tussen 50 en 250 miljoen euro. Ook zij verdienen natuurlijk respect én aandacht. Voor de Huub van Rozendaal Award selecteren we CFO’s die het goed gedaan hebben bij hun bedrijf, daar minstens twee jaar in functie zijn en hun cijfers met openheid en tijdig deponeren. Ze moeten visie hebben, hun impact in de organisatie kunnen aantonen, thuis zijn in het krachtenveld van het familiebedrijf.”

Visie en impact

Een in finance gepokt en gemazelde jury zal de genomineerden grondig aan de tand voelen, voor er een keuze wordt gemaakt. Albert van Bolderen (Zeeman), Marc Alblas (Heartland Food), Paul van der Kroft (Terberg) en Ilse Matser (Windesheim) zullen de kandidaten interviewen en na zorgvuldig beraad tot een oordeel komen. “Ze moeten visie hebben, hun impact in de organisatie kunnen aantonen, thuis zijn in het krachtenveld van het familiebedrijf”, vat community manager Michael van Asperen de selectie-eisen samen.  

 

Gerelateerde artikelen