Whitepaper: Realtime inzicht in uitgaven en declaraties

Optimaliseer nu uw reiskosten en declaraties door het Forrester 2014 rapport te downloaden. De centrale vraag is hoe financieel managers een compleet en realtime inzicht kunnen krijgen in zakelijke uitgaven en declaraties.

De kracht van realtime inzicht in reiskosten

Optimaliseer uitgavenbeheer met betere zichtbaarheid, analyse en rapportage van kosten
Het is een bekend gezegde: een goede voorbereiding is 90 procent van het succes. Toch neemt de grote meerderheid van bedrijven beslissingen over budgetten voor reiskosten en andere uitgaven, zonder dat ze goed inzicht hebben in de actuele situatie. Informatie die wel degelijk voorhanden is, maar die men niet makkelijk weet te vinden, of die incompleet is door omslachtige procedures. Bedrijven lopen flinke bezuinigingen mis door ouderwetse methodes voor het invoeren van declaraties.
Uit onderzoek van Forrester eerder dit jaar blijkt dat reiskosten en gerelateerde uitgaven de op één na lastigste kostenpost zijn om te beheren en te beheersen. Bedrijven gaan in grote getale over hun budgetten heen, door gebrek aan inzicht in de actuele stand van zaken. Dit komt met name doordat medewerkers pas declaraties invoeren nadat de uitgaven al zijn gedaan. Daarnaast worden uitgavenpatronen nauwelijks geanalyseerd, waardoor kostenbesparingen lastig zijn door te voeren.
Het onderzoek geeft aan dat bedrijven die in staat zijn alle reiskosten en uitgaven van verschillende bronnen (zoals reisorganisaties, reisbureaus, booking-tools, ERP-systemen en creditcard-bedrijven) kunnen samenvoegen, significante besparingen realiseren dankzij betere controle en scherpere inkoop. Door medewerkers bovendien in staat te stellen direct declaraties in te dienen, wordt de data nauwkeuriger, en is er realtime inzicht om snel bij te sturen indien nodig. Hiervoor is het nodig dat ze mobiele toegang krijgen tot declaratiesystemen.
Download hier uw gratis rapport en verbreed uw marktkennis, benchmark uw bedrijf met andere bedrijven en verzamel ideeën om uw team strategischer in te zetten.
 
Meer weten over de kracht van realtime inzicht in reiskosten en declaraties?

Gerelateerde artikelen