Wereldhave koopt vijf winkelcentra voor 249,5 miljoen euro

Vastgoedonderneming Wereldhave neemt voor EURO 249,5 miljoen vijf winkelcentra over van branchegenoot Unibail-Rodamco. Daarnaast zal een aantal projectgebonden medewerkers van Unibail-Rodamco naar Wereldhave verkassen.

Het gaat om winkelcentra in  Purmerend (Eggert), Capelle a/d IJssel (De Koperwiek), Eindhoven (Woensel XL), Roosendaal (De Roselaar) en Utrecht (Overvecht). Het netto aanvangsrendement voor Wereldhave bedraagt 6%.

Hans Pars, CEO van Wereldhave N.V., licht in een persverklaring toe: “Met deze transactie neemt
het aantal middelgrote winkelcentra in onze Nederlandse portefeuille toe van drietot acht, waarmee wij een stevige positie op de Nederlandse winkelcentrummarkt verkrijgen. Deze aankoop past helemaal in onze strategie om ons belang in winkelcentra te laten groeien en
laat zien dat wij met onze kapitaalkrachtige positie gebruik kunnen maken van aantrekkelijke koopmogelijkheden in de markten waarin wij actief zijn.”

Unibail meldt dat de verkoop van de middelgrote winkelcentra past in de strategie van het vastgoedbedrijf om zich in de toekomst te concentreren op grote winkelcentra.

Gerelateerde artikelen